04.11.2009, Miroslav Fuks

Urban se na zápas proti Dukle velice těší

Urban se na zápas proti Dukle velice těšíFC Vysočina doma na podzim ještě neprohrál, většinou předváděl velmi dobré výkony a dosud vstřelil 16 branek! Podaří se tuto pozitivní bilanci protáhnout až do posledního domácího duelu sezóny? Dokáží jihlavští fotbalisté konečně Duklu Praha porazit? Nejen na to jsme se zeptali kouče Luboše Urbana.

 
Cesta k vítězství nad Duklou povede pouze přes kvalitní útočnou hru. Na těžkém mokrém terénu bude docházet k chybám, tudíž nejlepší obranou bude útok. Musíme si vytvořit tlak a proměnit gólové šance, což se nám zatím na domácí půdě daří.

V Dukle Praha jste strávil šest let hráčské kariéry, tudíž to pro vás asi bude specifické utkání...

Na zápas se z tohoto důvodu strašně těším. V tomto klubu jsem strávil krásné fotbalové roky a je mi proto velice sympatický. Hraju za její starou gardu různé zápasy a halové turnaje a mám z tohoto období celou řadu přátel. Duklu nyní trénuje bývalý spoluhráč Günter Bittengel, kolem tohoto klubu se stále pohybuje Jan Fiala a na zápas se v roli diváka chystá i nedávný reprezentační kouč Petr Rada. Za Duklu chytá jeho syn.

Dukle se na podzim příliš nedaří. Jaké jsou vaše poznatky o tomto týmu?

Jako bývalý hráč jsem držitelem VIP karty Dukly, tudíž na její zápasy chodím dost často. V létě zde došlo k omlazení kádru a tomu se vstup do nového ročníku docela podařil. Poté se však rozpadla osa Gedeon – Kolomazník a týmu se přestalo dařit. Naposledy zvítězili v 9. kole nad Vítkovicemi a od té doby čekají 5 zápasů na výhru. V sestavě nastupuje řada mladíků, kteří sbírají cenné druholigové zkušenosti. Tento náročný proces samozřejmě nepřináší výsledky okamžitě. V týmu však kvalita je, což dokazuje jejich poslední domácí remíza s Hradcem. Navíc se do sestavy vrátil velmi zkušený Gedeon. Očekávám, že v pátek Dukla vsadí na zabezpečenou obranu a rychlé kontry. Pro ně jsou útočníci Chigou a Kulvajt ideální.

Zápas se odehraje za chladného počasí a na mokrém terénu. Ovlivní to nějak vaši taktiku?

Zejména v defenzívě musíme hrát jednoduše. Soupeře musíme dostat vysunutým presingem a důrazem pod tlak. Zápas rozhodně chceme vyhrát a dobře se tak rozloučit s domácími fanoušky. Poté můžeme v klidu odjet k závěrečnému boji o tři body do Mostu.

Jste kompletní? Bude už k dispozici gólman Winter?

Po Třinci trápili menší šrámy Mešanoviče a Penc. Oba by však měli být v pořádku a navíc po viróze začal trénovat Gruber. Nejvíce mne však těší, že do tréninků už naplno jde gólman Winter. Je proto možné, že už v pátek nastoupí.

Sporná situace v jihlavském vápně. Kolomazník padá po střetu s Karlíkem a Winterem
 
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu