23.10.2009, Jaroslav Wollmann

Vysočina přejela Čáslav!

Vysočina přejela Čáslav!Napravit reputaci z nepovedeného utkání v Sokolově chtěli svěřenci Luboše Urbana v domácím duelu proti Čáslavi. Vstup do utkání se lépe povedl hostím, když již ve 4. minutě překonal Martina Štěpanovského Martin Kotyza. Poté si však již vzali slovo hráči Vysočiny. Dvěma góly Stanislava Tecla a jedním Jana Pence otočili ještě do konce prvního poločasu vývoj utkání. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce přidali branky Muris Mešanovič a Michal Kadlec. Vysočina porazila Čáslav vysoko 5:1 a potvrdila pověst týmu, při jehož zápasech v české I. a II. lize padá jasně nejvíce gólů.

 
FC VysočinaFC Vysočina
13.kolo, pátek 23.10.2009, 18:00
5:1
(3:1)
ČáslavČáslav
 
Branky: 19. a 22. Tecl, 39. Penc, 71. Mešanovič, 78. Kadlec - 4. Kotyza.
ŽK: Gruber, Gába - Haniak, Dobal, Brezinský.
ČK: 80. Dobal.
Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Dobrovolný.
Diváci: 1450
FC Vysočina: Štěpanovský - Tlustý, Penc (83. Gába), Kadlec, Caha - Vydra (57. Veselý), Lovětínský, Gruber, Krutý - Mešanovič (87. Korčián), Tecl
Čáslav: Valeš - Kotrba, Brezinský, Skoupý, Klučiar - Kotyza (28. Dobal), Haniak, Brunclík, Kunášek - Okleštěk (52. Markovič), Fikejz
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Luboš Urban slíbil změny v sestavě a skutečně tak učinil. V brance nahradil Štěpanovský Krajíčka, ve středu zálohy hrál místo Gáby po delší době Lovětínský a místo nezbylo ani na Veselého, za nějž hrál na pravé záloze Vydra. Do obrany se vrátil Tlustý a na lavičku tak posadil Gabriela.

Vysočina do utkání vstoupila s nutností zvítězit a napravit ostudu ze Sokolova. Horší start však mít nemohl – už ve 4. minutě Čáslav hodila dlouhý aut, který po chybě Cahy a Štěpanovského propadl až na zadní tyč, kde Kotyza neměl problém skórovat. Chvíli trvalo, než se Vysočina ze šoku vzpamatovala, ale její procitnutí stálo za to! Během tří minut přišly tři přesné centry Cahy a později Krutého, na které přesně vyskočil Tecl a strhl vedení na jihlavskou stranu. Aktivita domácího týmu pokračovala a vyústila v zasloužený třetí gól. Ve 39. minutě kopal Krutý roh, na který si nejvýše vyskočil stoper Penc a trochu šťastně hlavičkoval přesně k tyči – 3:1!

Ve druhé části Vysočina bez větších problémů kontrolovala hru a snažila se bavit spokojené a hlučné domácí fanoušky. Zkraje druhé půlě je mohl potěšit Mešanovič, ale po zasekávačce nohou a o minutu později ani hlavou neuspěl. V 58. minutě nádherně sprintem unikl Tecl, ale místo přihrávky před bránu na volného Mešanoviče volil střelu, která šla vedle pravé tyče. V 65. minutě přišla další nebezpečná standardka s hlavičkou Pence, která skončila na břevně. V 71. minutě se už konečně domácí fans dostali. Čáslavi se hrubě nepovedl roh, domácí se dostali okamžitě do přečíslení tři proti jednomu a Krutý situaci vyřešil perfektně. Předložil balon volnému Mešanovičovi a ten jej poslal podél vybíhajícího Valeše do sítě. V 78. minutě dvorní nahrávač Krutý kopal další standardní situaci z pozice zkráceného rohu, centr posadil na hlavu Kadlece a ten se znovu prosadil přes děravou čáslavskou obranu. Stav tak stanovil na konečných 5:1. V 81. minutě obdržel druhou žlutou kartu čáslavský Dobal a hosté poté byli rádi, že posledních deset minut přestáli bez další úhony.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Čáslav | 5:1
27.kolo | Čáslav - FC Vysočina | 0:3
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu