13.04.2004, Redakce

Povede se ve čtvrtek pohárová odveta za sezónu 1995/96?

JIHLAVA – Řada fanoušku FC Vysočina si to možná neuvědomuje, ale aktuální postup do čtvrtfinále Poháru ČMFS není historickým úspěchem klubu v této soutěži. Zatím totiž znamená “pouhé” vyrovnání úspěchu ze sezóny 1995/96, kdy si tehdejší FK PSJ Motorpal Jihlava proklestil cestu do osudí pohárového čtvrtfinále. Připomeňme si nyní šokující cestu jihlavského třetiligového mužstva mezi 8 nejlepších.

 
o úspěchu v úvodním pohárovém kole na hřišti Žďáru nad Sázavou čekaly FK PSJ Motorpal druholigové Slušovice. Domácí si s tímto ambiciózním soupeřem nečekaně poradili, když se o jedinou branku zápasu postaral talentovaný dorostenec Holec. V dalším kole cestovali jihlavští fotbalisté do Uničova, který byl čerstvě ověnčen vyřazením BOBY Brno. Po nerozhodných devadesáti minutách přišel na řadu opět penaltový rozstřel a s ním i pevné nervy jihlavských exekutorů - na penalty 5:3 pro FK PSJ.

Martin Bílek v Teplicích udržel čisté kontoK osmifinálovému duelu do Jihlavy přijel ambiciózní druholigový celek LeRK Brno. Po úvodním náporu hostujícího celku se postupně stále více začali prosazovat domácí a své zlepšení zúročili vedoucí brankou, kterou po Kračmarově rohu vstřelil Staněk. LeRK si i v druhé půli vytvořil převahu, která vedla ve vyrovnání z kopačky Bouřy. Po nervy drásajícím závěru tak vše opět dospělo k penaltovému rozstřelu. V něm byli jihlavští opět úspěšní, když klíčovou penaltu proměnil Cabuk a následně Bílek vychytal střelce Hamříka.

”Moc jsme si přáli, aby nám čtvrtfinálový los do Jihlavy přihrál atraktivního soupeře, vždyť v osudí byla obě pražská ”S”! Chtěli jsme přilákat co nejvíce diváků a důstojně zakončit skvělé pohárové tažení. Místo toho nám herečka Kateřina Brožová vytáhla vedoucí celek II. ligy Teplice na jeho půdě…,” vzpomíná na zklamání funkcionářů a fanoušků tehdejší trenér Novotný. ”Přesto jsme se rozhodli neprodat svoji kůži lacino a bojovat,” doplňuje Březina. Na teplických Stínadlech se v očekávání kanonády domácích sešlo 3.000 Lukáš Staněk v Teplicích nastoupil na hrotu společně s Holcemdiváků. Svěřenci kouče Cermana nastoupili v nejsilnější možné sestavě Jelínek - Kroňďák - Mikiska, Pejša - Just, Frťala, Habanec, Chytra, Fasner - Verbíř, Hamsa (Divecký). Nerozehraní hosté přijeli bránit, bojovat a pokoušet se o rychlé protiútoky v tomto složení: Bílek - Vítů - Tržil (Bratršovský), Cabuk, Wendl - Kračmar, Kuchta (Kočka), Moravec (Pazderník), Dvořáček - Holec, Staněk. Domácí si od počátku střetnutí vytvořili místy až drtivý tlak, naráželi však na koncentrovanou obranu v čele s Vítů a na jistého Bílka. Utkání tak skončilo v normální hrací době bez branek! Na řadu přišel další, tentokrát již bohužel poslední pohárový rozstřel jihlavského celku. Jediný neúspěch Holce ukončil nevídané pohárové tažení třetiligového FK PSJ, které se zapsalo zlatým písmem do kroniky jihlavské kopané.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu