17.10.2009, Miroslav Fuks

Vysočině se v Sokolově vůbec nedaří...

Vysočině se v Sokolově vůbec nedaří...Tragické představení FC Vysočina v Sokolově se po pěti měsících opakovalo. Přes všechna upozornění jihlavský tým do zápasu velmi špatně vstoupil, brzy inkasoval a děravá defenzíva FC Vysočina do konce zápasu opět inkasovala potupného „bůra“. Ostudu zmírnil za stavu 2:0 korigující gól Stanislava Tecla. Poté hosté měli šance a dokonce sahali po vyrovnání, ke kterému však nakonec bylo hodně daleko – 5:1 (2:1).

 
SokolovSokolov
12.kolo, sobota 17.10.2009, 10:15
5:1
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 4. a 21. Knakal, 55. Vaněček, 57. Hanzlík, 89. Podrazký - 36. Tecl
ŽK: Podrazký
Rozhodčí: Paták - Jiřík, Šecová
Diváci: 1270
Sokolov: Bertelman - Šmerda, Knakal, Studík, Hanzlík - Podrazký, Javorský, Pilař (79. Kura), Vaněček (89. Prchal) - Duchnič (84. Komberec), Nádeníček
FC Vysočina: Krajíček - Gabriel (60. Tlustý), Penc, Kadlec, Caha - Veselý (61. Vydra), Gruber, Gába, Krutý (64. Šisler) - Mešanovic, Tecl.
 

Komentář

Kouč Luboš Urban avizoval změny v sestavě vzhledem k terénu, ovšem nakonec dal důvěru stejné jedenáctce, která před týdnem na domácí půdě zdolala sparťanskou juniorku.
Před pěti měsíci Vysočina inkasovala už ve 2. minutě, tentokráte vydržela do 4. minuty. To domácí rychle rozehráli standardku a Šmerda posadil míč na hlavu Knakala, který se nemýlil - 1:0! V 8. minutě mohl vedení zvýšit Nádeníček, ale získal jen roh. Vysočina odpověděla v 10. minutě, kdy se Veselý řítil sám na gólmana Bertelmana, který mu skluzem míč odkopl. Brzy nato se rozezvučelo břevno Krajíčkovy branky po průniku a následné střele Nádeníčka. Ve 21. minutě se domácí dočkali, když Pilař centrem na zadní tyč našel opět hlavu Knakala, který se trefil přesně do stejného místa jako při první brance – 2:0! Domácí byli na koni a Vysočinu přehrávali. Závěrečná desetiminutovka první půle však byla v režii hostí. Ve 36. minutě Krutý přesným centrem našel Tecla, který se v pádu hlavou trefil mimo dosah brankáře Bertelmana – 2:1. V rozmezí 41. a 42. minuty mohl dvakrát vyrovnat Gruber. Nejprve se k němu dostal odražený míč, ale Bertelman ho skvěle vychytal. Poté střílel jen těsně kolem branky.
Úvod druhé půle byl ve znamení jihlavské snahy o vyrovnání. Tu však domácí po deseti minutách zcela zmrazili a definitivně rozhodli. Nejdříve Vaněček obral o míč Gabriela, lehounce obešel Kadlece i Pence, z hranice vápna obstřelil Krajíčka a míč doletěl do šibenice – 3:1. Tentýž hráč úřadoval i za dvě minuty. Po jihlavském rohu unikl, přenesl hru na Hanzlíka, který svůj samostatný nájezd proměnil naprosto s přehledem - 4:1.  Rušno však na hřišti bylo až do konce utkání. V 67. minutě trojice sokolovských hráčů postupovala sama na jednoho jihlavského obránce. Nadějnou akci ale ukončila slabá střela Vaněčka. V 71. a 77. minutě mohli z rohu snížit Tlustý a Penc, ale hlavou ani nohou neskórovali. Úspěšný nebyl v 88. minutě ani domácí Nádeníček, kterého Vaněček vyslal za obránce. Sám před Krajíčkem napálil míč jen nad břevno. Neuspěl ani o minutu později, ale Podrazký už odražený míč do odkryté branky dopravil. Tečku za zajímavým zápasem udělal v 90. minutě Javorský, který ze 30ti metrů jen těsně minul břevno.

Související odkazy:
On-line přenos: ZDE
Předzápasový rozhovor: Urban: „Těžkému terénu přizpůsobím sestavu“

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
12.kolo | Sokolov - FC Vysočina | 5:1
26.kolo | FC Vysočina - Sokolov | 2:0
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu