15.10.2009, Miroslav Fuks

Urban: „Těžkému terénu přizpůsobím sestavu“

Urban: „Těžkému terénu přizpůsobím sestavu“Velice těžký soupeř stojí před fotbalisty FC Vysočina v nadcházejícím druholigovém kole. V sobotním dopoledni nastoupí v Sokolově, tedy na půdě klubu, kde se jihlavským hráčům příliš nedaří. Baník navíc už tři ročníky náleží mezi nejlepší týmy soutěže, což potvrzuje i v letošním ročníku, kde mu patří 4. příčka se ziskem 19ti bodů. Věří kouč Luboš Urban, že jeho svěřenci v sobotu Sokolov porazí a v tabulce ho přeskočí?

 
Do Sokolova samozřejmě jedeme s cílem bodovat. Jiný cíl ani mít nemůžeme, navíc zatím nemáme bodů na rozdávání. Uvědomujeme si, že proti nám bude hrát velice kvalitní soupeř, který se opírá o kvalitní defenzívu, pohyblivou zálohu na čele s velezkušeným Pilařem a o trojici nebezpečných hrotů Nádeníček, Dejmek a Duchnič. Sokolov jsem několikrát viděl a vím, že i musíme dát pozor na velmi kvalitně zahrávané standardky, které kopou Pilař nebo Čupr. Na druhou stranu se Sokolovu v posledních domácích zápasech příliš nedařilo, když prohráli se Zlínem i Hradcem. Víme tedy, že se s nimi hrát dá.

Jihlavská bilance na sokolovském stadiónu je zatím hodně špatná – 2 remízy a k tomu v květnu drtivá porážka 5:0...

Řada hráčů má tento výprask v živé paměti a nejen oni velmi dobře vědí, že si musíme dát velký pozor na vstup do zápasu. Naposledy zde Vysočina v 10. minutě prohrávala 3:0... I proto musíme být aktivní už od prvních minut a pokusit se o vstřelení první branky.

I nyní se zápas hraje dopoledne. Vyrazíte na zápas Čech o den dříve?

Určitě ano. Při velké vzdálenosti a současném nevyzpytatelném počasí je nutné vyrazit v předstihu.

Jak se vlastně tréninkově vyrovnáváte se současným náhlým příchodem zimy a sněhu? Bude v sobotu těžký terén výhodou či naopak?

Naposledy jsme trénovali ve středu, kdy byly podmínky normální. Ve čtvrtek hráči měli volno a v pátek nás čeká lehčí předzápasový trénink, pro které bychom měli mít připraveno travnaté hřiště. V Sokolově lze očekávat těžký terén, kterému hodlám přizpůsobit i typologické složení naší sestavy. Vsadím na rychlé, lehčí a pohyblivé hráče.

Můžete počítat se všemi hráči?

Po posledním zápase se Spartou B byli někteří hráči dost zbití. Nejrůznější problémy měli například Veselý, Gabriel či Mešanovic. Všichni mne však potěšili, že byli schopní bez problémů a naplno absolvovat středeční trénink. Chybět samozřejmě bude gólman Winter, který léčí natržený sval.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Baníku Sokolov

- II. liga: 6 utkání 2 – 3 – 1 5 : 8

- k poslednímu měření sil mezi těmito kluby došlo v květnu letošního. Vysočina v Sokolově ostudně prohrála 5:0 (3:0)


 
Související
Média
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu