18.09.2009, Miroslav Fuks

Urban: „Hráči se musí připravit na agresivní hru“

Urban: „Hráči se musí připravit na agresivní hru“Trenér Luboš Urban se v neděli vrátí do známého prostředí stadiónu Viktorie Žižkov, kde v loňském prvoligovém ročníku hostoval s Bohemians Praha a vybojoval poměrně překvapivou záchranu nejvyšší soutěže. Představuje jeho znalost žižkovského prostředí před nadcházejícím vzájemným zápasem nějakou výhodu?

 
Jde o menší plus, které však rozhodně nelze přeceňovat. Každopádně hráče mohu lépe připravit na atypické žižkovské prostředí, které svědčí bojovné a agresivní hře, a kde domácí fanoušci dokáží vytvořit bouřlivou atmosféru. Výsledkem pak jsou až „gladiátorské“ zápasy. Naši hráči na tento boj musí být připraveni. Stejně tak pracujeme na tom, aby si kluci zvykli na netradiční dopolední výkop zápasu.

V samotném utkání si musíme dát velký pozor na standardní situace. Strašně důležité bude vstřelení první branky. Pokud Žižkov inkasuje jako první, tak má velký problém zápas zvrátit. Ukázal to před dvěma týdny duel s Duklou Praha. Naopak, když Viktorka vede, tak utkání dokáže dotáhnout do vítězného konce. Příkladem je hned poslední duel ve Zlíně, kde Žižkov vybojoval velmi cenné tři body za výhru 0:1.

Žižkov v létě pod vedením kouče Petrželi prochází velkou obměnou kádru...

V tomto jsou si oba celky dost podobné. Prakticky za pochodu přebudovávají tým a snaží se udržet v kontaktu se špičkou tabulky. Z Viktorky v létě odešlo 7 – 8 kvalitních fotbalistů a proto je logické, že si její stávající sestava ještě musí „sednout“. Neznamená to však, že by Žižkov nepředváděl kvalitní výkony. Skvěle hráli doma proti Karviné a znovu musím upozornit na poslední výsledek ze Zlína, který Viktorku určitě hodně povzbudil.

V tomto týdnu došlo v FC Vysočina k velké změně, když do funkce nastoupil nový sportovní manažer Josef Jinoch. Znáte se? Už jste spolu v minulosti spolupracovali?

S Pepou se známe z fotbalové branže, ale nikdy jsme spolu nepůsobili v jednom týmu. Jsou za ním úspěchy i neúspěchy a především má velmi dobrý přehled o fotbalovém prostředí. Lidsky spolu nemáme žádný problém a je výhodou, že oba bydlíme v Praze. Každopádně nás dohromady čeká hodně práce. Nyní jsme spoluodpovědní za dospělou kopanou v FC Vysočina.

Čerstvě jste do týmu získali stopera Jana Pence. Počítáte s jeho využitím na Žižkově?

O jeho zařazení uvažuji. Jsem rád, že k nám přišel, neboť nám zvýši konkurenci na stoperském postu a zároveň budeme schopní lépe řešit případné absence doposud jediných klasických středových obránců Kadlece a Tlustého. Velmi dobrou zkušenost jsem s ním měl v Bohemians Praha, kde nám pomohl k postupu do II. ligy. Je urostlý, důrazný a výborný hlavičkář a zároveň umí hrát fotbal.

Jak vypadá marodka jihlavského týmu?

Naštěstí se nám už začíná vyprazdňovat. Útočníci Simr a Peška celý týden naplno trénovali a v sobotu si je prověříme v utkání juniorky proti brněnskému „béčku“. Mimo hru je tak pouze dlouhodobě zraněný brankář Tulis. Z kompletního mužstva nyní musím namíchat ideálně sestavu, která na Žižkově dokáže uspět.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a FK Viktoria Žižkov

- II. liga: 4 utkání 1 – 3 – 3  4 : 5
- k poslednímu měření sil mezi těmito kluby došlo v dubnu 2007 a Vysočina tehdy v důležitém utkání o postup do Gambrinus ligy prohrála na Žižkově 1:2 (1:1)


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu