17.04.2006, Redakce

Podle Karla Večeři proti Spartě můžeme jenom překvapit

Bod ze hřiště šestého Jablonce by se za normálních okolností musel brát jako úspěch. Jenže naši fotbalisté potřebují k záchraně v první lize někdy vyhrát a k tomu je zapotřebí vstřelit gól. Šance, kterou měl čtvrthodinku před koncem na hlavě Perniš, se musí prostě proměňovat. Jihlava zůstala v tabulce poslední a trenér Karel Večeřa je po získání pátého jarního bodu za pátou remízu 0:0 zklamán.

 
Ze dvou důvodu...

Za prvé, jsme v prvním poločase nehráli to, co jsme chtěli. Byli jsme hodně pasivní a říkali si o gól. Po tolika změnách v sestavě chvíli trvalo, než si hráči na kvalitním trávníku na sebe zvykli. Po dvojím střídání se hra zlepšila, hrála se vyrovnaná partie a šance byly na obou stranách. Tu největší jsme zase zahodili my. Pořád se opakuju, ale pokud takovou situaci nezvládneme, výhra prostě nepřijde.

Za devět jarních zápasů dali vaši hráči dva góly, z nichž ani jeden k bodům nevedl (Lovětínský v Mostě – 1:2 a Svoboda v Teplicích – 1:3). Leží na mužstvu už tato tristní bilance?

To víte, že to na klucích leží. Kdybychom proměnili aspoň pár stoprocentních šancí ve vítězný gól, tak jsme v klidu ve středu tabulky. Musíme dál makat a věřit tomu, že ty branky dáme. Když ne pěkné, tak klidně ušmudlané, ale hlavně aby přinesly vítězství.

Teď Vás čeká mistrovská Sparta, která překonala krizi a jde nahoru. Dá se uspět i proti ní?

Musíme tomu věřit a jít tomu naproti. Kdyby se hrálo před měsícem, určitě bychom měli větší šance. Sparta se sehrála, je kompletní a začíná šlapat. Vyvineme maximální kolektivní úsilí, abychom vysokého favorita co nejvíce potrápili. A třeba nás konečně políbí štěstí.

Bohužel nenastoupíme kompletní. Jak se vyrovnáte s absencí zraněných hráčů Zúbka, Bartoše, Demetera, Heideho a vykartovaných tvůrců hry Vladyky s Lovětínským?

A to ještě dneska (rozhovor vznikl v pondělí večer) netrénovali útočníci Vácha s Kaplanem, ale ti by snad měli být k dispozici. Zúbkovo svalové zranění si vyžádá klid a trpělivost, Vladyka s Lovětínským budou mít aspoň trest za sebou. Protože karetně ohrožení jsou i další hráči (6 – Vojtíšek, 3 – Šourek, Zúbek, Veselý, Kaplan). Dostanou šanci hráči z lavičky a pro ně to je obrovská výzva se ukázat. Trpět určitě bude souhra. Znovu vsadíme na nakopávané míče a musíme být připraveni na ty odražené. Sparta už má zase sílu a my proti ní můžeme jenom překvapit.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu