06.08.2009, vFotbal - David Solnař

Jihlavský kouč Urban: Most nás nemůže ničím překvapit

Jihlavský kouč Urban: Most nás nemůže ničím překvapitFotbalová Jihlava se už několik let marně pokouší vrátit do první ligy a nyní na Vysočině vsadili na trenéra Luboše Urbana. Tento tah se nezdá jako vůbec špatná volba, vždyť dvaapadesátiletý kouč dokázal postoupit s Bohemians Praha postupně z ČFL až do Gambrinus ligy. Povede se Jihlavě pod novým koučem vrátit mezi ligovou elitu?

 
 Pane Urban, jak to vypadá momentálně s vaším kádrem?

Nejdříve jsme museli s mým asistentem poznat náš kádr, byla na to krátká doba, ale po těch třech týdnech jsme se zorientovali. Zjistili jsme, že nám odešli klíčový hráči. Jako například záložník Štohanzl, střelec Faldyna, tudíž za prvé to bylo otázka doplnění. A mužstvo jsem chtěl kvalitně doplnit o kvalitní hráče na úrovni první, maximálně té druhé ligy. My máme v juniorce spoustu talentů, kterým bych chtěl postupně dávat příležitost. Jednak je zapojovat do tréninkového procesu s A – týmem a pak je dávat i do utkání. Už teď tam hraje sedmnáctiletý Vydra nebo osmnáctiletý Tecl.

Tudíž to je i důvod, že mezi posilami tito hráči nejsou?

Ano, takový hráče jsem kupovat nechtěl, mám představu o fotbalistech kvalitnějších. Radši budu hrát s míň hráči a dávat šanci klukům z juniorky, než tady budu mít 24 hráčů, jak to bylo na jaře. Pak řada kvalitních fotbalistů tady nehrála.

Kde vás nejvíc tlačí pata, na jaký post sháníte posilu?

Hlavně na prvním místě potřebujeme středního záložníka. Měl jsem rozpracovaného Vozábala, tomu ale nějak přeskočilo v hlavě, radši bude sedět a běhat na Žižkově, než by šel k nám. Přitom bylo všechno dojednané, měl zájem, ale v poslední době se to nějak otočilo. Je to škoda! Tudíž pokračujeme v jednání o příchodu nějakého kvalitního středního záložníka. Nebránil bych se samozřejmě ani stoperovi.

A jednáte v současné době s nějakým stoperem?

Máme rozdělaného Roberta Cahu, ale v současné době to není dotažené dokonce. Avšak s jeho příchodem to vypadá nadějně. Teď je tahu Dunajská Streda.

Teď jste se rok v druhé lize nepohyboval, jaký na vás dělá nyní druhá nejvyšší soutěž dojem?

Ta druhá liga je i nadále nesmírně vyrovnaná soutěž. Sedm nebo osm mužstev může hrát o postup, což na jednu stranu je dobře, že si všichni budou brát mezi sebou body. Kdokoliv může porazit kohokoliv. Nějaké podcenění zápasu se hrubě nevyplatí, protože v současné době není v druhé lize nikdo, kdo by dominoval jako například loni Bohemians 1905.

Avizoval jste, že na podzim chcete získat 27 bodů a jaké cíle máte pro jarní část sezony?

Když se nám podaří ty body nahrát, tak ta zimní příprava je mnohem delší, tam se dá znova doplnit kádr. Pak v tom zimním období si můžeme říct nějaké konkrétní cíle. Hrozně by mě těšilo, kdybychom to teď na podzim dobře rozjeli.

Avšak první zápas v Hradci Králové jste nezvládli, co jste z toho utkání vypozoroval?

První zápas nám ukázal, že máme spoustu práce před sebou. To mužstvo se přebudovává, zapojujeme tam mladíky a fotbal je hlavně o zkušenostech, ta nám zatím chybí. Jak jsem říkal, to doplnění kádru je nutné a potom ti mladíci by tomu dodávali rychlost, dravost, agresivitu. To by se mi líbilo.

V pátek vás čeká Baník Most, to nebude snadný zápas?

Já tu kvalitu tady vidím, navíc Most máme přečtený, pozorně jsme ho sledovali. Neměl by nás ničím překvapit a teď už to záleží na nás, jak to zvládneme na tom hřišti.

Článek poskytl internetový portál vFotbal.cz, který je marketingovým partnerem FC Vysočina Jihlava.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu