02.07.2009, www.efotbal.cz – David Kratochvíl

Urban: O postup do ligy se rvát budeme

Urban: O postup do ligy se rvát budemeVrací se do prostředí, které velmi dobře zná. Z krajské metropole Vysočiny kouč Luboš Urban před lety odešel za trenérskou štací do Prahy. Když podepsal roční smlouvu s druholigovou Jihlavou, prohlásil dnes už bývalý kouč prvoligových Bohemians Praha, že si angažmá ve svém mateřském klubu velmi váží.

 
Poměrně překvapivě jste spolu s asistentem Danielem Šmejkalem dokázali zachránit pražský tým v první lize. Přesto z klubu odcházíte. Už jste se s tím vyrovnal?

Když má tým fungovat po všech stránkách dobře, tak musíte mít dobré vztahy s vedením a ty jsme už mezi sebou neměli. Cítil jsem, že to chce po třech letech změnu. Nechci ale, aby to v žádném případě vyznělo, že Jihlavu beru jako ústup ze slávy. Navíc, když trénujete profesionálně, tak si každé nabídky musíte vážit. Já si té jihlavské vážím moc. Ano, jdu společně s Danem trénovat druholigový klub, jenže za tu dobu, co jsem z Jihlavy odešel, se tu spousta věcí změnila k lepšímu. Tým hraje na špici tabulky, má výborné zázemí a do první ligy patří.

Takže se budete i v letošní sezoně prát o postup?

Porveme se o něj. Nečekejte ale ode mě, že budu vytrubovat do světa, že naším jediným cílem je první místo v tabulce. Chceme přesvědčit lidi, že naše hra má hlavu a patu, tím jich víc přilákat do hlediště. Co se postupu týče, tak chceme hrát nahoře. Fotbal je o bodech a když jich během podzimu nasbíráme 27 nebo víc, tak budeme ve hře.

Kompletní rozhovor najdete na webu www.efotbal.cz ZDE.


 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu