17.06.2009, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Jediné vítězství fotbalistek? Spojení s FC Vysočina

Jediné vítězství fotbalistek? Spojení s FC VysočinaJen těžko si lze představit horší sezonu, než jakou za sebou mají fotbalistky Startu. Jihlavský klub z osmnácti zápasů v nejvyšší ženské soutěži nedokázal získat ani jeden bod, tristní je také jeho celkové skóre 4:135! „Je to zklamání. Přesto, že jsme od začátku říkali, že to bude těžké, počítali jsme, že alespoň nějaké body uhrajeme,“ připouští Josef Žampa, trenér neúspěšného nováčka.

 
 Největší příděly inkasoval Start v duelech s oběma pražskými celky, mistrovskou Spartou (1:16) a druhou Slavií (0:16), deset branek Jihlavě dokázaly vstřelit hráčky čtvrtého Hradce Králové (1:10). jen o jednu méně pak třetí Slovácko (0:9).

„Je vidět, že mezi první a druhou ligou je hodně veliký rozdíl,“ přiznal Žampa. „A my jsme na to nebyli dobře připraveni. Některé holky to podcenily, myslely, si, že to bude jednodušší.“

Bezstarostná jízda Jihlavy skončila už po třetím kole. Tým nezachytil náročný rozjezd a po duelech s Hradcem Králové (0:3), Spartou Praha (0:13) a na pražské Slavii (0:9) se psychicky složil.

„Holky šly do zbývajících zápasů na hřiště s obavou, že zase dostanou dardu,“ všiml si Žampa, podle kterého si navíc jihlavský tým za některé porážky jednoznačně mohl sám. „Holky byly nervózní, zůstávaly stát, raději ani nechtěly míč. Kolikrát se raději otočily a nechtěly hrát,“ všiml si trenér.

Ten ani v náročné sezoně tým neopustil. „Jestli jsem tím chtěl někdy praštit? To se stávalo i ve druhé lize,“ usmál se Žampa. „Ne, naopak. Musel jsem to vzít, jak to je. Rozdíl je fakt veliký,“ zopakoval.

Zoufalá sezona však přinesla konec, který je nadějí do budoucích let. Malý klub se spojil s jiným jihlavským fotbalovým oddílem – s FC Vysočina. „To je de facto naše největší výhra,“ připustil Žampa. „A může za ni právě ta první liga. Nebýt jí, nikdo by po nás neštěkl.“ Spojení s regionálním velkoklubem, který mezi mládežnickými kategoriemi patří k české elitě a do nejvyšší soutěže chce postoupit také mezi muži, by jihlavským ženám mohl nabídnout nový začátek.

„Pro holky to teď bude mnohem jednodušší, naším cílem je proto návrat do ligy,“ připustil Žampa. „Nejspíš to nebude hned příští rok, ale do budoucna určitě.“

Problém by v příštích letech neměl být ani s přísunem posil, což potvrzuje už současný příchod pěti hráček na hostování. „Měli jsme sezení s trenéry všech ostatních družstev z kraje a dohodli jsme se na spolupráci,“ říká Žampa. „Všichni souhlasí s tím, že vybudujeme tým, který nebude reprezentovat jen jeden klub, ale celou Vysočinu,“ dodává.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu