13.06.2009, DENÍK - Edita Palkovičová

Kouč Večeřa jihlavské fotbalisty nepovede

Kouč Večeřa jihlavské fotbalisty nepovedeFC Vysočina stále nezná jméno nového trenéra. Kdo je ve hře? Po odchodu slovenského kouče Karola Marka, který zamířil do prvoligové Příbrami, se sešlo představenstvo klubu, ale o nástupci zatím nerozhodlo. Jasno by mělo být do konce příštího týdne.

 
 „Máme na stole šest jmen a postupně jednáme,“ prozradil František Vaculík, předseda představenstva firmy PSJ, která je významným akcionářem v jihlavském klubu. Mezi kandidáty na post šéfa druholigových fotbalistů jsou prý trenéři z tuzemska, kteří vedli kluby i v nejvyšší soutěži, a dokonce i ze zahraničí.

„Konkrétní jména však neřeknu,“ zůstal tajemný Vaculík. „Jediné, co můžu už s určitostí říct, je, že trenérem nebude Karol Marko, a ani Karel Večeřa.“ Tím tedy odpadl jeden z adeptů, o kterém se spekulovalo. Dalšími jmény, která zaznívají ve fotbalových kuloárech, jsou bývalý trenér Brna Petr Uličný a kouč Bohemians Praha Luboš Urban.

Odchod popřeli

Jenže informace o tom, že Urban klub se sídlem na Střížkově opouští a místo něj přichází exmostecký Robert Žák, kterou přinesl deník Sport, vedení klubu i samotný trenér popřeli. „S Lubošem Urbanem nyní jednáme. Představil nám svou vizi, v pondělí si sedneme a budeme v jednáních pokračovat,“ uvedl jeden ze šéfů Bohemians Josef Jícha.

Překvapení ze zprávy o svém konci u týmu neskrýval ani sám Urban. „Měli jsme mít schůzku v pátek, jenže majitelé klubu byli zaneprázdněni. Proto se sejdeme až v pondělí ráno,“ upřesnil. Nyní záleží, nakolik budou bossové schopni jeho představy realizovat. „Předložil jsem vedení některé své podmínky, uvidíme, zda se na tom dohodneme. Samozřejmě že jde o hráčský kádr, ale nejen o něj,“ dodal Urban.

Uličný nabídku prý zatím nedostal

Dalším kandidátem na post jihlavského kouče je údajně Petr Uličný. O jeho příchodu na Vysočinu se mluvilo i nedávno – když dvě kola před koncem druhé ligy zasedalo představenstvo FC Vysočina a jednalo o další budoucnosti realizačního týmu. „Žádnou nabídku od Jihlavy jsem zatím nedostal,“ prohlásil exbrněnský lodivod, který je nyní bez angažmá. A kdyby se Jihlava ozvala? „Každá nabídka se musí probrat oboustranně. Rozhodně bych se žádné nebránil, ať už by byla z Čech, Moravy, nebo Slovenska.“

Jihlavští fotbaloví fanoušci si tak stále mohou lámat hlavy, kdo jejich oblíbence povede v příští druholigové sezoně.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu