23.05.2009, Miroslav Fuks

Marko: „Mužstvo má slabou psychickou odolnost“

Marko: „Mužstvo má slabou psychickou odolnost“Sobota 23. května se do desetileté kroniky FC Vysočina zapsala černým písmem. Hráči prvního týmu dospělých tento den utrpěli nejvyšší porážku v historii klubu – 5:0 v Sokolově. Jak si tuto blamáž vysvětluje kouč Karol Marko? Jak je možné inkasovat během devíti minut tři góly?

 
Zápas se mi hodnotí velmi těžko. Přestože jsme si neposčetněkrát před utkání zdůrazňovali otázku koncentrovanosti na úvod utkání, tak opak byl pravou. Hráči v úvodní desetiminutovce předvedli hrubou nekoncentrovanost a zlehčení herních situací. Přitom jsme z nich měli na tréninku před utkáním i při ranní rozcvičce velmi dobrý pocit... Fotbal je postavený psychické odolnosti a sportovních schopnostech jednotlivců. V těchto aspektech jsme však hrubě zklamali.

Jak vypadal zbytek zápasu?

Pouze se dohrával. V týmu neexistovala síla, která by výsledek nějak zvrátila. Domácí celek byl samozřejmě naopak ve velké euforii.

Čím si u aspiranta postupu vysvětlit takto tristní jaro a posledních pět porážek v sedmi zápasech?

Toto mužstvo má bohužel velmi slabou psychickou odolnost a nízkou úroveň bojovnosti. Hráči v těžkých chvílích na hřišti nedokázali, že do ligy chtějí postoupit. Nezvládají nutnost vítězit a být v kritických momentech úspěšní. Ke všemu nám na jaře nesmírně chybí střelecká potence Petra Faldyny.

Dáváte si i vy, jako trenér mužstva, vinu na jeho výkonech?

Jako kouč mám samozřejmě maximální zodpovědnost za jeho výsledky. Zodpovědnosti se rozhodně nezbavuji. S týmem se neustále snažím pracovat, efekt to však nepřináší.

S jakým cílem půjdete do zbývajících dvou kol II. ligy?

K tomu se nyní nechci vyjadřovat.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu