19.03.2009, Miroslav Fuks

Jansa: „Především vytváříme servis pro první tým“

Jansa: „Především vytváříme servis pro první tým“Tuto neděli 22. března zahájí dospělý „B“ tým FC Vysočina své jarní účinkování v třetí nejvyšší soutěži MSFL. Od 10:30 hodin se představí ve Zlíně a my jsme proto trenéra mužstva Tomáše Jansu požádali o aktuální pohled na jeho tým. K jakým změnám v něm během zimy v jeho kádru došlo?

 
Klub opustil Michal Pacholík, který po skončení své profesionální smlouvy zamířil do rakouského Schremsu. Dále jsme se rozhodli neprodloužit hostování záložníkovi Chmelíkovi, který nyní jako hráč Hlinska působí v divizním Ždírci. Do Ždáru nad Sázavou přestoupil jeho odchovanec Jiří Bureš. Tři naše hráče jsme uvolnili na hostování, neboť by v našem kádru neměli odpovídající herní vytížení. Petr Filip zamířil do Blanska, Michal Niederle do Pelhřimova a Luděk Procházka hostuje ve Žďáru nad Sázavou.

Jediným příchodem do kádru „béčka“ tak byl záložník Miloš Netrda, který se k nám vrátil z kabiny prvního týmu.

Jak hodnotíte průběh zimní přípravy?

Proběhla v domácích podmínkách a zcela dle našich představ. Jen mne mrzí odřeknutí generálky v Pelhřimově.

Juniorka je aktuálně hodně propojena s „A“ mužstvem a to nejen ve vaší osobě...

Plníme roli, která nám přísluší. Podřizujeme se potřebám a aktuálním cílům klubu. Projevuje se to tím, že jsme do regionálních klubů uvolnili některé hráče, což umožnilo získání mládežníků z daných oddílů, dále se snažíme kopírovat tréninkovou náplň „áčka“ a stejně tak se snažíme o totožný herní styl a rozestavění, jako má první tým. Na druhou stranu trénujeme v minimálním počtu hráčů a při utkáních jsme závislí na posunu hráčů z kabiny „áčka“.

Které celky favorizujete na postup a naopak, jaké týmy nemine sestup z MSFL?

Jednoznačnými favority jsou týmy Hlučína a Znojmo, které deklarují svůj postupový cíl a disponují kvalitním zázemím i kádry. Dění na opačném pólu tabulky si netroufám odhadovat. Při reálném nebezpečí, že budou sestupovat tři celky, se o udržení svede velký boj. Ani my nemůžeme být zcela v klidu, pokud by nám nevyšel vstup do jarní části.

S jakým umístěním byste byl na konci spokojen? Je reálné udržet stávající skvělé 3. místo?

Naše cíle nejsou v oblasti umístění či bodového zisku. Našim prioritním úkolem je vytvářet servis pro „A“ tým a pro talentované hráče z dorostu, kteří si svými výkony řeknou o posun mezi dospělé.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu