10.03.2009, Redakce

Fuks: „Chceme, aby diváci byli na stadiónu v bezpečí“

Fuks: „Chceme, aby diváci byli na stadiónu v bezpečí“Nadcházející páteční duel FC Vysočina proti SFC Opava bude nejen jarní domácí premiérou jihlavského celku, ale též prvním testem zajištění bezpečnosti na stadiónu bez přímého zapojení Policie ČR. Tiskového mluvčího a bezpečnostního manažera FC Vysočina Miroslava Fukse jsme se zeptali, jak je klub na novou situaci připraven?

 
 Jsem přesvědčen, že nejen nadcházející duel s Opavou, ale i další jarní druholigové zápasy zvládneme jak po bezpečnostní, tak i organizační stránce. Naší jednoznačnou prioritou je, aby domácí duely probíhaly bez rušivých elementů, diváci byli na stadiónu v bezpečí a užívali si napínavý fotbalový duel. Pro jarní část sezóny jsme navázali spolupráci s novou bezpečnostní agenturou D.I.Seven, od níž si slibujeme zkvalitnění práce pořadatelského sboru s důrazem na intenzivní kontrolu nejen domácích fanoušků.
Co to bude znamenat v praxi?
Veškeré naše kroky vycházejí z faktu, že FC Vysočina je soukromým pořadatelem sportovního utkání, jehož návštěvníci jsou povinni dodržovat stanovený návštěvní řád stadiónu. Ten lze přečíst u všech pokladen stadiónu či na klubových internetových stránkách (ZDE). Klíčový je příchod všech fanoušků či diváků na stadión. U všech vstupních bran chceme být maximálně důslední při kontrole platnosti vstupenek či permanentek a hodláme zamezit vstupu osob pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Zejména při vstupu do sektoru hostí jsme připraveni provést dechové zkoušky na přítomnost alkoholu. Zároveň budeme u všech vstupních bran provádět kontrolu tašek, kabelek či batohů, abychom zamezili vnášení jakékoliv pyrotechniky, zbraní nebo jiných  nebezpečných předmětů, které mohou představovat bezpečnostní riziko. Tím myslíme i přinesené plastové či skleněné lahve nebo tyče k uchycení vlajek. V neposlední řadě bych chtěl diváky upozornit na skutečnost, že po nich budeme vyžadovat, aby respektovali údaje na svých vstupenkách a usadili se na uvedeném místě v příslušném sektoru.
V pátek do Jihlavy přijede Opava, jejíž fanoušci zde v červnu loňského roku nechvalně prosluli agresivním chováním a vandalismem. Nebude se tento incident opakovat?
Tehdejší velmi nepříjemná situace byla souhrou hned několika nepříznivých okolností, z nichž jsme si vzali velké poučení. Chtěl bych připomenout, že už v průběhu letní přestávky 2008 jsme nejen v sektoru hostujících fanoušků provedli výrazné úpravy směrem k minimalizaci bezpečnostních rizik. Podobné řádění fanoušků se už na našem stadiónu opakovat nebude.
Lze situaci zvládnout bez spolupráce s Policií ČR?
Zajistit veškeré dění uvnitř stadiónu z bezpečnostního a organizačního pohledu bez příslušníků policie je naší zákonnou povinností. S policií samozřejmě ohledně zabezpečení zápasu intenzivně komunikujeme a jsme upozorňování na jeho možná rizika. Z její strany bude zajištěn příjezd a odjezd hostujících fanoušků na stadión, budou připraveni převzít dohled nad fanoušky, které na stadión nevpustíme nebo je vyvedeme, a budou též připraveni zasáhnout, pokud by bezpečnostní agentura nebyla schopná zvládnout dění na stadiónu svými silami.
Čekají fanoušky na stadiónu oproti podzimu nějaké změny?
Tou největší novinkou bude zbrusu nová prodejna suvenýrů, kde si fanoušci budou moci v důstojném prostředí prohlédnout a vyzkoušet klubové dresy, trička či mikiny. Své místo bude mít v prostoru pod novou tribunou.
Změnou jistě bude už zmíněná zvýšená kontrola u vstupů a vjezdů na stadión, tudíž fanoušky žádáme, aby na stadión zamířili v dostatečném předstihu. Jinak by se jim mohlo stát, že úvod utkání stráví ve frontě u pokladen a vstupů.
Chtěl bych využít příležitosti a touto cestou sportovní fanoušky pozvat do ochozů našeho stadiónu. V pátek nás čeká velmi důležitý a atraktivní duel, u kterého by určitě neměli chybět. Věřím, že si budou odnášet nejen radost z dobrého výkonu a vítězství fotbalistů FC Vysočina, ale i z bezproblémového organizačního a bezpečnostního zajištění zápasu.
 
 
 
 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 10:30
1.SK Prostějov
FC Vysočina Jihlava
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu