10.02.2009, Miroslav Fuks

Kádr FC Vysočina dostává konečné obrysy

Kádr FC Vysočina pro jarní boje o postup do Gambrinus ligy začíná dostávat konečné obrysy. Tým zatím posílilo pět nových tváří, pětice hráčů kádr opustila po skončení podzimu, šest fotbalistů během zimní přípravy neuspělo na testech, působení jednoho z nováčků ještě není dotaženo a navíc klub intenzivně pracuje na výrazném posílení zadních řad o velmi zkušeného fotbalistu.

 
Začněme odchody, které již byly prezentovány již před startem zimní přípravy. Do Brna se vrátili hostující hráči Michael Rabušic a František Schneider, dále se vedení klubu rozhodlo neprodloužit hostování stoperovi Jakubu Rezkovi (návrat do Varnsdorfu), smlouva v Jihlavě skončila útočníkovi Vladimíru Peškovi (nyní v německém týmu FC Grün-Weiß Wolfen) a do třetiligové juniorky se vrátil záložník Miloš Netrda.

Do kádru naopak přibyli dva noví útočníci – z dorostu teprve šestnáctiletý Matěj Vydra a z 1.FC Brno kanonýr Pavel Simr. Středovou řadu na hostování z Teplic posílil jihlavský odchovanec Jan Štohanzl a z Fulneku dorazil Michal Vyskočil, který je využitelný i na kraji obrany. Konkurenci v bráně pak výrazně zvedl příchod zkušeného Václava Wintera, který v Jihlavě bude hostovat z Bohemians Praha.

FC Vysočina během zimní přípravy testovala řadu fotbalistů a hned šest z nich v konkurenci hráčů stávajícího kádru neuspělo. Smlouvu v FC Vysočina postupně nezískali obránce Jaroslav Procházka (Viktoria Žižkov), gólman Mário Michalík (Příbram), defenzivní záložník Michal Skopalík (České Budějovice), krajní záložník Lubomir Bogdanov (Most), levý obránce Tomáš Glos (Jablonec) a stoper Tomáš Ineman (Slovácko).

Ve zkoušce naopak zaujal slovenský stoper či defenzivní záložník Karol Karlík z Nitry, u kterého se nyní dolaďuje forma jeho působení v Jihlavě. Vedení klubu navíc v současné době intenzivně pracuje na příchodu výrazné posily pro zadní řady mužstva.

Tímto však pohyb v kádru FC Vysočina nekončí. Je velmi pravděpodobné, že před odjezdem na soustředění do Itálie dojde k jeho zúžení a někteří fotbalisté ze současné čtyřiadvacetičlenné soupisky budou přeřazeni do „B“ týmu.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu