28.01.2009, Miroslav Fuks

Vysočina se střelecky prosadila až ve druhé půli

Vysočina se střelecky prosadila až ve druhé půliFotbalisté FC Vysočina se konečně dočkali první výhry v roce 2009. V šestém duelu zimní přípravy přehráli třetiligovou Dostu Bystrc 3:0, když se po bezbrankové půli trefili Bogdanov, Tecl a Karlík. V sobotu jihlavské fotbalisty čeká dvojzápas na půdě prvoligové slovenské Dubnice.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., středa 28.1.2009, 16:30
3:0
(0:0)
BystrcBystrc
 
Branky: 55. Bogdanov, 59. Tecl, 70. Karlík
Diváci: 50
FC Vysočina: I. půle: Vojáček - Vyskočil, Wasserbauer, Kadlec, Vepřek – Veselý, Dupal, Lovětínský, De Oliveira – Vydra (30. Tecl), Faldyna (30. Kaplan). II. půle: Žejdlík – Gabriel, Karlík, Kadlec, Cihlář – Štohanzl, Drábek, Urban, Bogdanov - Tecl (60. Šamánek), Kaplan (60. Simr)
 

Komentář

Trenér Karol Marko postrádal nachlazeného Tlustého, lehce zraněného Štěpanovského a Gábu, který v tomto týdnu dobíhá tréninkové manko. Testy v FCV navíc ukončili gólman Michalík a defenzivního hráče Skopalíka.
Bystrc, která nastoupila s exjihlavskými hráči Macíkem, Komínkem, Váchou a Zedníčkem, podala kvalitní výkon a první půli dokázala druholigovému favoritovi vzdorovat. Poté, co hostující gólman přežil vyložené šance Vydry (špatně vyřešený samostatný nájezd), Tecl (nad po ideálním centru Vepřeka) a Kaplana (po rohovém kopu), se mohla Bystrc dokonce ujmout vedení, ovšem krásná dalekonosná střela skončila na tyči Vojáčkovy brány. První půle tak skončila bez branek.
Ve druhé části se jihlavští střelci konečně prosadili. V 55. minutě se Kadlec postavil k přímému kopu, který sice gólman vyrazil, ale míč do sítě bez problémů dopravil Bogdanov. O čtyři minuty později Štohanzl uvolnil Tecla, který zvýšil na 2:0. Dvacet minut před koncem upravil na konečných 3:0 Karlík po volném přímém kopu Urbana. Poté již přišlo ze strany FC Vysočina uspokojení a zápas se za nepříjemného mrazu pouze dohrával.
„Zápas jednoznačně splnil svůj účel. Byl velmi dobrou tréninkovou jednotkou po dnešním dopoledním tréninku. Těší nás, že jsme si dokázali vypracovat šance. Jen škoda, že zatím vázne jejich proměnění,“ uvedl po utkání asistent trenéra Josef Vrzáček.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu