09.01.2009, MF DNES - Vysočina - Ondřej Bičiště

Štohanzl: Kritika z Teplic nebyla fér

Štohanzl: Kritika z Teplic nebyla férTeplice - Zesnulý trenér Vlastislav Mareček o něm říkal, že to bude nový Pavel Nedvěd. Jenže kariéra záložníka Jana Štohanzla má k blyštivé Nedvědově hodně daleko. Nikdy se ani nedokázal trvale prosadit do základní sestavy fotbalových Teplic. A po dvou letech je opouští. Vrací se do Jihlavy, odkud v lednu 2006 na Stínadla přišel.

 
 „Něco jsem tu odehrál, ale nikdy to nebylo ideální. Ani po zdravotní stránce. Byla to promě výzva, bohužel, nedopadlo to tak, jak jsem si představoval,“ přiznává Štohanzl.

V Jihlavě by měl hostovat do konce jara, pak na něj klub může uplatnit opci na přestup.

„Když budu hrát dobře, budu oporou, preferoval bych zůstat v Jihlavě. Jsem rád, že odcházím. Za současných okolností bych v Teplicích stejně neměl šanci. Už před půlrokem se mi ozvala Jihlava, ale tehdy mě Teplice ještě nepustily.“ Teď už se dolaďují jen formality Štohanzlova hostování.

Když má hráč říct, proč se v Teplicích nikdy výrazněji neprosadil, pokrčí rameny. „Za trenéra Rady jsem toho odehrál dost, ale brzdila mě častá zranění. A když jsem teď zdravý, zase nedostávám šanci od kouče Plíška. Na podzim jsem nechodil ani moc za béčko, odehrál jsem strašně málo zápasů. Proto jsem rád, že můžu jít jinam, byť o soutěž níž. Určitě to bude lepší, než kdybych zůstal v Teplicích,“ věří.

V Jihlavě se chce prosadit do základní sestavy. „Prý se mnou počítají na pravý okraj záložní řady, tam je moje místo,“ těší Štohanzla. Se svým staronovým týmem se už od pondělka připravuje.

Štohanzlův odchod z Teplic nepřekvapuje. Po nepovedené podzimní sezoně ho veřejně kritizoval i klubový šéf František Hrdlička. „Je tady čtyři pět let a nikam se neposunul. Uspokojil se. V Jihlavě měl osm tisíc, tady bere čtyřicet a je spokojen. A už dál neporoste,“ řekl v rozhovoru proMF DNES Hrdlička. Štohanzla to naštvalo: „Pan ředitel ani nevěděl, jak dlouho jsem v týmu. Ale podle mě to nemá ze své hlavy. Asi potřebovali po špatném podzimu někoho natřít. A já odcházím, jsem snadný terč. Každopádně to nebylo moc férové.“

Na angažmá v Teplicích bude třiadvacetiletý ofenzivní středopolař vzpomínat s rozporuplnými pocity. „Zvlášť po tom, co o mně pan ředitel řekl. Ale jsem fotbalista a musím se s kritikou poprat.“

Proč Teplicím nevyšla první polovina ligy, nechápe. „Kádr se oproti minulému podzimu moc nezměnil, odešel jen Fenin. Ale optimální to nebylo. Možná i proto, že se změnil krátce před soutěží trenér,“ uvažuje.

Štohanzl věří, že jeho prvoligová pauza nepotrvá déle než půl roku. Jihlava má našlápnuto do nejvyšší soutěže, po podzimu je v druhé lize na druhé postupové příčce. „Na první ligu Jihlava určitě má, podmínky jsou tu výborné.“

Za největší soupeře považuje pražské týmy Duklu a Bohemians 1905. Ústí, jež překvapilo sérií devíti zápasů bez porážky, mezi favority neřadí. „Překvapilo mě, ale postoupit asi chtít nebude,“ myslí si Štohanzl.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu