02.12.2008, Miroslav Fuks

Kuchta: „Náš bodový zisk mohl být lepší“

Kuchta: „Náš bodový zisk mohl být lepší“Prvních patnáct velmi vyrovnaných zápasů podzimní části mají za sebou i mladší dorostenci FC Vysočina. Svěřenci kouče Petra Kuchty se v extralize rozhodně neztratili a se ziskem šestnácti bodů za tři výhry a sedm remíz přezimují na 11. příčce tabulky. Jak trenér sezónu hodnotí?

 
Vzhledem k tomu, že jsme podzim odehráli s nejmladším týmem celé soutěže s pěti mladšími hráči ročníku 1993 a brankářem Kotnourem patřícím ještě mezi starší žáky, musíme sezónu hodnotit jako dobrou a účel splňující. Naše umístění však rozhodně mohlo být lepší, neboť jsme řadu bodů ztratili zbytečnými remízami. Zvláště mrzí ztráty v Příbrami a ve Zlíně, kde jsme ještě v poslední minutě vedli. Podzim z našeho pohledu charakterizovala velká vyrovnanost všech duelů, když jsme pouze jednou prohráli o více než jeden gól (0:3 s Olomoucí) a naopak jen dvakrát zvítězili o více než branku (0:2 v Teplicích a 2:0 doma nad Opavou).

Jak hodnotíte úroveň soutěže?

Určitě má svoji kvalitu a je pro talentované mladíky velmi dobrou přípravou na přechod mezi starší dorostence. V sezóně se nám paradoxně hrálo lépe proti favorizovaným celkům, než proti papírově horším týmům. Zároveň jsem byl více spokojen s defenzivně laděnou hrou venku, než s domácími výkony, kde nám snaha o ofenzivní projev tolik nevycházela.

Přejděme k hráčům. Které jste nemohl využít?

Od začátku soutěže bylo jasné, že nemohu počítat s Vydrou a Kosakem, kteří byli přeřazeni do dorosteneckého „áčka“. Dále Kryštůfek, Přibyl a Fadrný nastupovali v „B“ týmu staršího dorostu a my jsme je využili zcela minimálně. Navíc si svými výkony v průběhu podzimu řekl o posun i stoper Čížek.

Kteří fotbalisté si za podzim zaslouží pochvalu?

V defenzivě je to určitě již zmíněný Čížek, v zálohu podával velmi stabilní a kvalitní výkony Martin Štancl, který převyšoval i hráče o rok starší, a v ofenzívě, kde se nám příliš nedařilo, mohu vyzdvihnout Vokouna. Právě Vokoun, Čížek, Fadrný a Göth se zapojí do zimní přípravy „A“ dorostu a zde setrvají minimálně do 31. ledna. Doplnění našeho týmu pro zimu ještě budeme řešit. Přípravu začínáme 8. ledna a trénovat budeme výhradně v domácích podmínkách.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu