26.11.2008, Miroslav Fuks

Roman Kučera hodnotí podzim staršího dorostu

Roman Kučera hodnotí podzim staršího dorostuStarší dorost FC Vysočina má za sebou velice náročný extraligový podzim. Velká předsezónní očekávání zcela nenaplnil, přesto přezimuje se slušným ziskem devatenácti bodů na 11. příčce tabulky s pouze čtyřbodovou ztrátou na 4. Hradec Králové. Stejný počet bodů ho však v nesmírně vyrovnané nejvyšší soutěži dělí i od předposledního Mostu. Jak podzimní vystoupení hodnotí trenér mužstva Roman Kučera?

 
Z pohledu umístění, bodového zisku, výkonů jednotlivců a kvality hry nemohu být spokojen. Rozhodně jsme očekávali lepší tabulkové postavení a zhruba o šest bodů více. Nyní musíme podzim v rámci trenérů mládeže důkladně vyhodnotit a najít řešení k tomu, aby náš jarní bodový zisk byl vyšší.

Kde vidíte příčiny neuspokojivé sezóny?

Některé naše zápasy, např. proti Olomouci, Českým Budějovicím či Plzni, snesly nejpřísnější kritéria pro dorosteneckou ligu s nadprůměrnými výkony jednotlivců. Dařilo se nám doma, kde jsem ze sedmi utkání získali 16 bodů. Oproti tomu jsme nevozili body z venku, kde jsme si připsali pouze tři body za výhru v Plzni. Přitom zápasy v Hradci Králové, v Příbrami, na Slavii nebo ve Zlíně jsme měli velmi dobře rozehrané, ale nedokázali jsme fotbalovou převahu a gólové šance přetavit v bodový zisk. Často jsme zklamali v koncovce, za což nás soupeř trestal inkasovanými góly. Defenzivní práce celého týmu bohužel nebyla ideální a navíc nás často srážely individuální obranné chyby. O naší ofenzivní síle a problémech při bránění dobře vypovídá skóre 27:31.

Asi není třeba ptát se, na co se v zimě zaměříte...

Budeme pracovat na zkvalitnění koncovky a především na zlepšení defenzivní práce celého týmu. Dozadu musíme hrát mnohem disciplinovaněji a koncentrovaněji. Na jaře se chceme propracovat do klidných vod tabulky, tedy tam, kam s tímto týmem patříme. Ve vyrovnaném extraligovém poli, ve kterém může poslední porazit prvního, bude záležet nejen na aktuální formě jednotlivých hráčů či jejich bojovnosti, ale i na nejrůznějších maličkostech.

Které hráče byste chtěl za podzim vyzdvihnout?

Nejvyrovnanější individuální výkony podávali útočník Vydra, který byl zároveň se sedmi góly nejlepším střelcem mužstva, a defenzivní hráč Pražák. Osobností týmu byl bezesporu i Tecl, kterému scházela efektivnější koncovka. Tu však dokázal nahradit bojovností a prací pro celý tým. Za těmito hráči byla skupina fotbalistů dorazového ročníku 1990, kteří střídali vynikající výkony s podprůměrnými. Jde o Leligdona, Kopice, Dobrovolného, Šanderu a Zdeňka Kučeru, od kterých na jaře budeme očekávat více. Věříme, že na sebe vezmou větší zodpovědnost.

Čekají kádr v zimní přípravě nějaké změny?

Jisté je pouze to, že mladý útočník Vydra půjde do přípravy dospělého „A“ mužstva,v níž zůstane i další hrot Tecl. V týmu hodláme zvýšit konkurenci a dáme šanci jak nejtalentovanějším hráčům z „B“ a „C“ dorostu. Trénovat chceme s dvaceti fotbalisty.

Jaký vás čeká zimní program?

Kondiční část začne ve středu 7. ledna a vyvrcholí pětidenním soustředěním v Nové Včelnici. V této fázi nás čeká zimní turnaj Vlastimila Marečka, v jehož skupině budeme hrát proti Olomouci, Žižkovu a Pardubicím. V únoru už bude zaměřen na herní projev a měli bychom ho též zakončit soustředěním.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu