26.10.2008, Miroslav Fuks

Karol Marko: „Hráči podlehli atmosféře v Ďolíčku“

Karol Marko: „Hráči podlehli atmosféře v Ďolíčku“První venkovní porážka FC Vysočina v této sezóně se zrodila poměrně očekávaně – před zraky více než sedmi tisícovek fanoušků na stadiónu Bohemians 1905. Jak tento duel o 1. místo druholigové tabulky viděl kouč Karol Marko?

 
V úvodů první půle se nás dařilo tupit očekávaný nápor domácích a drželi jsme její hráče na distanc od naší branky. Poté jsme však dělali chyby ve středu pole, nedokázali jsme podržet míč a dostali jsme se pod menší tlak „klokanů“. Z něho naštěstí vzešly pouze nepříliš nebezpečné střely z dálky. Postupně se však hra opět vyrovnala, nám se začaly dařit protiútoky a dokonce jsme byli blízko úvodnímu gólu po rohovém kopu. Remízový stav byl po první části určitě zasloužený.

Před zápasem jsme si zdůrazňovali nutnost zvládnout úvodní nápor a stejně tak jsme si chtěli dát pozor na nástup do 2. půle. To se nám bohužel vůbec nepodařilo. Během pěti minut jsme dvakrát v šestnáctce trestuhodně nepokryli Morávka a ten zápas rozhodl. Na nepříznivý stav jsme zareagovali prostřídáním sestavy a získali jsme míč více pod svou kontrolu. V ofenzívě a koncovce jsme však byli jaloví. Závěr už vyzněl jednoznačně pro domácí. Jediným pozitivem byla skutečnost, že jsme přispěli dobré úrovni zápasu, který snesl prvoligová měřítka.

V čem jste spatřoval příčiny porážky?

Hráči bohužel podlehli atmosféře v Ďolíčku. Ta vysoce převyšuje druholigové parametry a přestože jsme se na ní v týdnu připravovali, tak na můj tým negativně dolehla. Atmosféra však nemůže být akceptovatelnou výmluvou. Pokud hráči chtějí v kariéře něčeho dosáhnout, tak v ní musí být schopní předvést očekávaný výkon a nebát se vzít na sebe odpovědnost a něco s míčem udělat. Svá slova a předsevzetí z šatny přenést i na hřiště.

Nyní asi budete chtít zapomenout a maximálně se soustředit na důležitý domácí duel...

Zapomenout rozhodně nesmíme! Utkání na Bohemians musíme tvrdě a důkladně za zavřenými dveřmi kabiny zhodnotit. Ten zápas totiž byl hratelný. Bohemka na hřišti nedominovala a kombinačně nás nepřehrávala. Domácí jsme na koně posadili vlastními chybami.

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu