18.09.2008, Miroslav Fuks

FC Vysočina Jihlava má nového akcionáře

FC Vysočina Jihlava má nového akcionářeDva největší akcionáři FC Vysočina, Statutární město Jihlava a stavební společnost PSJ, a.s., si mohou odškrtnout jeden z hlavních úkolů z červencového Memoranda. Do struktury klubu totiž prostřednictvím navýšení základního jmění vstoupí nový strategický partner – společnost Limar Capital B.V. Jde o konsorcium fyzických osob napojených na podnikatelské aktivity PSJ, které se rozhodly podporovat klub z vlastních privátních prostředků. Nový akcionář získá v klubu 42,85 procent, PSJ bude mít 40 a město 14,3 procent.

 
Pivovar Jihlava se navyšování nezúčastní, jeho podíl se sníží na 2,85 procenta. Případné setrvání Pivovaru Jihlava v klubu je v současné době předmětem jednání.

Tento krok završí proces ekonomické stabilizace klubu, který se tak nyní může naplno soustředit na svůj hlavní cíl – postoupit do tří let do nejvyšší fotbalové soutěže. Společnost Limar Capital se zavázala setrvat ve struktuře klubu minimálně na tři roky. Pokud se klubu do té doby podaří postoupit do Gambrinus ligy, podpora klubu se automaticky prodlouží o další tři roky. Limar Capital s PSJ by tak v příštích šesti letech investovaly do klubu minimálně 100 milionů korun.

„Nový akcionář vnímá FC Vysočina jako perspektivní klub, do kterého se vyplatí investovat. Účelem tříleté lhůty pro postup do nejvyšší soutěže je co nejvíce podpořit návratnost vynaložených prostředků. Mimo to ale také zaručuje, že nový akcionář bude ve vlastním zájmu maximálně usilovat o zdravý vývoj klubu, “ sdělil generální ředitel PSJ František Vaculík.

Akcionáře Limar Capital se podařilo dát dohromady z řad osob napojených na podnikatelské aktivity PSJ. Jedním z nich je i František Vaculík, ostatní si zatím přejí ponechat své jméno nezveřejněné.

Vstup Limar Capital by měl přinést kromě finanční podpory také profesionalizaci řízení klubu. Kromě jiného plánuje například do tří let vybudovat reklamní a sponzoringové portfolio pro roční rozpočet 50 až 60 milionů korun.

„Dlouhodobým cílem města je snížit svůj podíl v FC Vysočina, a umožnit tak efektivnější financování klubu. Nový podíl města odpovídá i jeho závazku – podpoře mládežnické základny a udržování stadionu. Věřím, že nové rozložení podílů a úzká návaznost nového akcionáře na tradičního sponzora FC Vysočina, společnost PSJ, přinese klubu dynamický rozvoj a obyvatelům Vysočiny kvalitní fotbal,“ doplnil primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal.

O vstupu nového partnera ještě musí rozhodnout jihlavští zastupitelé na zasedání 23.9. Konkrétní detaily vstupu nového akcionáře včetně nového složení představenstva a dozorčí rady klubu budou známy do konce října.

 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu