16.09.2008, MF DNES - Vysočina - Jan Salichov

Postupové ambice? Jihlavský kouč Marko zůstává opatrný

Postupové ambice? Jihlavský kouč Marko zůstává opatrnýFotbalová Jihlava a ambice na postup do nejvyšší soutěže? Dlouho se o tomto tématu spíše šeptalo, nyní se o něm poprvé promluvilo nahlas. Namísto odvážného proslovu domácích však tato slova nečekaně přišla ze strany hostů. "Byli jsme více než důstojným soupeřem Jihlavě, která má postupové ambice," pochvaloval si na páteční pozápasové tiskové konferenci karvinský trenér Leoš Kalvoda.

 
 Domácí kouč Karol Marko však byl v podobných prohlášeních mnohem opatrnější. "Já o tomhle nemluvím. Před sezonou jsem řekl, že budeme hrát do pátého místa a toho se držím," zůstal skromný jindy ambiciózní kouč. "Víte, co se do června může stát? Ježíši Kriste..."

Stát se určitě může ledacos, fakt, že FC Vysočina neprohrála ani jedno z úvodních sedmi utkání nové sezony však už nic nesmaže. Jihlavský tým se tak před dnešní dohrávkou odloženého souboje mezi Čáslaví a Fulnekem vrátil do čela soutěže.

"My ale jdeme zápas od zápasu a teď je našim dalším cílem Dukla Praha," nechce se zbytečně vystavovat tlaku očekávání Marko.

Jeho tým v novém ročníku nasbíral za čtyři vítězství a tři remízy už 15 bodů. Při náročném rozlosování v úvodu soutěže "zklamal" dosud pouze jedinkrát, nerozhodným výsledkem 0:0 na hřišti aktuálně patnáctého Ústí nad Labem.

"Fotbal není matematika. Ústí před tím doma prohrálo tři zápasy a v tomto čtvrtém opravdu dřelo," ocenil hru soupeře Marko. "Navíc remíza 0:0, která přijde venku po dvou výhrách, není problém." Omluvu našel i pro nepřesvědčivý výkon svých svěřenců. "Každý zápas se nedá hrát v dobré kvalitě.

I hráči jsou jen lidé," dodal Marko. "Navíc v Ústí jsme měli šest mladých, dvaadvacet let a méně. A ti ještě stabilní formu nemají."

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu