29.08.2008, Jaroslav Wollmann

S Hradcem se Vysočina rozešla smírně

S Hradcem se Vysočina rozešla smírněV rámci pátého kola 2. ligy přijel do Jihlavy aspirant na postup Hradec Králové. Domácí zároveň slavili 60 let od založení klubu. Jenže byli to právě Východočeši, kteří se ujali v 17. minutě vedení. Z něj se však neradovali dlouho, za 7 minut vyrovnal ze vzdálenosti třiceti metrů Michal Kadlec. Vysočina tak remizovala s Hradcem 1:1 a udržela si podzimní neporazitelnost.

 
FC VysočinaFC Vysočina
5.kolo, pátek 29.8.2008, 18:00
1:1
(1:1)
Hradec KrálovéHradec Králové
 
Branky: 24. Kadlec - 17. Dvořák.
ŽK: Rabušic, Gába - Černý, Svoboda, Vít, Dvořák.
Rozhodčí: Býma - Kordula, Večeřa.
Diváci: 2350
FC Vysočina: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Veselý (61. Oliveira), Gába, Lovětínský (61. Schneider), Cihlář - Rabušic (77. Vácha), Faldyna
Hradec Králové: Lindr - Vít, Němeček, Chleboun, Poděbradský - Svoboda (59. Válek), Černý (74. Krejcar), Fischer, Rezek (85. Přibyl) - Kaufman, Dvořák
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Karol Marko opět učinil v základní sestavě menší překvapení, když ve středu zálohy nahradil Schneidera zkušený Lovětínský. Během utkání si domácí premiéru odbyl Brazilec De Oliveira a poprvé v letošní sezóně vyběhl Vácha.

Hosté namlsaní pětigólovým vítězstvím nad Ústím nad Labem byli na půdě neporažené Jihlavy aktivnější. První šanci ještě Kaufmanovi vychytal gólman Vojáček, ale když se v 17. minutě v rohu velkého vápna opřel do míče levou nohou Dvořák, letěl jihlavský brankář vzduchem ke vzdálenější tyči marně. O chvíli později se pokoušel spoluhráče napodobit Rezek, Vojáček si ale tentokrát na jeho střelu počkal. Ve 24. minutě vyrovnal Kadlec, jenž z trestného kopu propálil z více než třiceti metrů zeď a míč proletěl až do sítě. Domácí byli v první půli aktivnější, ovšem krom několika centrů, křídelních akcí či množství rohu se k vyložené gólové šanci nedostali.

Ve druhé části sledovali velmi slušná návštěva 2.350 diváků opatrný defenzivní fotbal, v němž měli pohyblivější hosté územní převahu. Mezi gólové situace lze zařadit v 78. minutě nebezpečný průnik Kaufmana, který vyřešil včasným pádem pod nohy brankář Vojáček, a 83. minutě tvrdou ránu střídajícího Schneidera, kterou Lindr stačil vytěsnit na roh. S remízou byli dva aspiranti postupu nakonec spokojeni. Vysočina nadále drží neporazitelnost a může být s jedenáctibodovým ziskem z úvodních pěti velmi těžkých duelů spokojená.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 1:1
19.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 0:1
Související
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu