01.01.2008, Kubík & Palán & Fuks

Brno se neporáží každý den

Šestý rok působení FK PSJ Motorpal Jihlava v moravskoslezské fotbalové lize opět nepřinesl nic jiného než působení v poklidných vodách tabulky. Po podzimní části sezóny tým vedený trenérem Jiřím Novotným přezimoval na 12. příčce tabulky s osmnácti body a s pasivním skóre 17 : 29. Omlazené mužstvo se potýkalo s nevyrovnaností výkonů, které neumožnily ještě lepší tabulkové postavení. Náročné “zimní galeje” přinesly sérii šesti jarních vítězství lepší, po níž v týmu bohužel zavládla nezdravá euforie, přišla i zranění a změny v sestavě, což se muselo na výkonnosti zákonitě projevit. “Konečné 12.místo se ziskem 32 bodů nakonec bylo zklamáním, protože v silách mužstva bylo umístění v první polovině tabulky,” hodnotil sezónu tehdejší ředitel klubu Miroslav Veselý.

 
Letní přípravu na boje MSFL v sezóně 1997/98 zpříjemnilo červencové “polosoustředění” ve Španělsku, kam hráči odjeli i s manželkami či přítelkyněmi. Mančaft se před sezónou podařilo vhodně doplnit a posílit. Z Bedřichova přišel Lubomír Slavík, z půlročního působení v Rakousku se vrátil Josef Morkus, ZVS skončila brankáři Martinu Padrnosovi a z dorostu přešli nadějní Pospíchal, Šancl a Bratršovský. Návrat talentoveného Roberta Wendla z vojny ve Znojmě bohužel narušil druholigový Třinec, se kterým byla podepsána smlouva o ročním hostování tohoto obránce na severu Moravy. Vedení klubu pro nadcházející sezónu za cíl stanovilo konečné páté místo, které se tak mohlo stát historicky nejlepším umístěním klubu v lize. Na podzim mužstvo opravdu hrálo pohledný útočný fotbal, který však narážel na největší bolest týmu - neproměňování šancí. Hru týmu navíc narušovala častá zranění klíčových hráčů a trenér Novotný tak musel v sestavě často improvizovat. Tyto faktory se nakonec podepsaly na deváté příčce.
Podzimní část si fotbalisté zpestřili utkáním 3. kola Poháru ČMFS, kdy se před rekordními více než 2.000 diváky utkali s tradičním pohárovým soupeřem BOBY Brno. Favorizovaní Bobíci nastoupili se všemi seniorskými a juniorskými reprezentanty: Přibyl - Palinek - Baštař, Cihlář - Valnoha, Dostálek (Kolomazník), Zúbek (Polák), Mároši, Zbončák (P. Siegl) - Pavel Holomek, Chaloupka. Jihlavští nadopovaní početným publikem vzdorovali v tomto složení: Bílek (Padrnos) - Vítů - Tržil, Chylík (Brůzl), Svítil - Kračmar, Šancl (Neckář), Slavík, Novický - Staněk, Koníř. Brňané vedení snahou proniknout přes domácí pohár do Evropy hráli soustředěně a snaživého soupeře nepodcenili. Hru měli po celé utkání ve své moci a zaslouženě zvítězili 4:0.

Během zimního přípravného období došlo v rámci zefektivnění chodu klubu ke změnách ve struktuře vedení klubu. Ředitelem FC PSJ i nadále zůstal Miroslav Veselý, který měl na starosti fungování a správu veškerých aktivit klubu. Novou sportovní ředitelkou byla jmenována Jarmila Vaculíková, která měla kromě jiného zajišťovat styk s veřejností. Funkci manažera všech fotbalových týmů od mužů po mládež převzal Tomáš Jansa, který doposud působil na postu manažéra mládežnického fotbalu. Dosavadní manažér mužů Petr Šilhán se v novém systému řízení stal sekretářem klubu, jenž zajišťuje veškerý vnitřní chod oddílu. S prvním mužstvem se definitivně rozloučil v té době již hrající asistent trenéra a jihlavská fotbalová legenda Josef Morkus a přešel do “B” mužstva. Mužstvo naopak formou hostování posílil útočník Miroslav Třasoň z BOBY Brno.
Jaro bylo podobné podzimu. Přes výraznější podporu diváků a médií se mužstvu nepodařilo vystoupit z průměru MSFL a zaútočit na 5. příčku. Mužstvo loučícího se trenéra Novotného nakonec vybojovalo až 11. příčku a vědělo, že v příštím fotbalovém roce od nich bude veřejnost čekat mnohem více.
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu