01.01.2008, Kubík & Palán & Fuks

Poprvé bez záchranářských starostí

Vedení klubu si po úspěšném jarním účinkování uvědomovalo nutnost dalších kroků k zabezpečení chodu oddílu pro jeho další úspěšné působení v soutěžích. Za výsledky mužstva nově zodpovídal bývalý sekretář BOBY Brno Radek Zeman, jenž se dělil o trenérský post u prvního týmu se stávajícím koučem Jiřím Novotným. Hlavní Zemanův přínos spočíval v manažerské práci, při níž mohl naplno uplatnit své znalosti vnitřního chodu špičkových českých oddílů. Byl to právě on, kdo se přičinil o celkové zlepšení zázemí jihlavského klubu. Investicí 350 tisíc korun došlo k renovaci kabin “A” mužstva a rozhodčích, sociálních zařízení. Výrazné přestavby se dočkala i klubovna a sekretariát. K nezbytné regeneraci hráčů výrazně přispěla nová vířivka. Ke stoprocentnímu obratu došlo i v materiálním vybavení všech mužstev.

 
Naproti tomu hráčský kádr doznal minimálních změn. Z SKF Jihlava přišel útočník Lát a z vojny se vrátil odchovanec Tržil. Ke zkvalitnění útočné fáze mužstva podstatně napomohl příchod třebíčského divizního kanonýra Radka Nejedlého, jehož střelecké schopnosti poté rozhodovaly řadu duelů III. ligy. Zmiňované změny přispěly spolu se zlepšením hry všech řad k výborné čtvrté příčce podzimní tabulky MSFL. Stabilizovaný kádr mužstva poté na jaře ke stávajícím 18ti bodům přidal dalších 14 a umístil se poklidné 7. příčce, která zároveň znamenala dodnes nejlepší umístění klubu v MSFL. K pozitivům je nutné připočíst i rozšíření kádru o talentované dorostence Neckáře a především o průbojného Cahu.
Již po skončení sezóny 1993/94 byl znám odchod trenéra Zemana do druholigového LeRKu Brno. Na uprázdněný trenérský post se hledal nástupce. Funkcionáři klubu nakonec zalovili v domácích vodách a sáhli po dlouholetém úspěšném trenérovi starších dorostenců Jindřichu Březinovi, po jehož boku opět stál Jiří Novotný. Nová trenérská dvojice musela před úvodem podzimních bojů řešit ožehavou otázku prvního brankáře a náhrady za zkušeného libera Šilhána. V obou případech měli šťastnou ruku, když v brance dali příležitost mladému odchovanci Bílkovi a ve stopérské dvojici se nově zabydlel Beránek přestoupivší z Českého Brodu. “Do “A” mužstva jsem přišel ve šťastné době, kdy bylo mužstvo velice dobře poskládáno. Byla takřka dokončena generační obměna kádru a vedle ostřílených Morkuse, Dvořáčka, Cabuka a Nejedlého se svojí třetiligové šance chytli mladí Bílek, Tržil, Caha či Vítů, které jsem velice dobře znal již z trénování v dorostu”, hodnotí tehdejší sestavu mužstva trenér Březina.
Celá česká (i světová) kopaná vstupovala do ročníku 1994/95 s výraznou změnou - za vítězství v mistrovských bojích se nově udělovaly tři body, když za remízu zůstal pouze jeden. Nový “odměňovací” systém mužstva logicky nutí vždy bojovat o vítězství a nespokojovat se s nerozhodným stavem utkání, což přirozeně zvyšuje atraktivitu a náboj jednotlivých duelů. Mnozí proto s napětím očekávali jak se s novou skutečností vypořádá omlazený jihlavský celek. Skutečnost předčila očekávání i největším optimistů. Přes dlouhodobá zranění Pospíchala (brutální faul v Karviné), Brůzla a Kračmara mužstvo patřilo k největším překvapením soutěže a pod vedením nového trenérského dua se mu opět podařilo se ziskem 27 bodů přezimovat na 4. příčce tabulky.
Do kádru v průběhu podzimu vhodně zapadl Kuchta z Batelova, naopak do ostravského Baníku v zimě odešel tehdy devatenáctiletý útočník Robert Caha, který dnes po působení v Chrudimi, České Lípě a Prostějově kope konečně pravidelně první ligu v Ostravě. Po kvalitní zimní přípravě a vítězství na zimním brněnském turnaji Wilkinson Cup na umělé trávě přišlo fotbalové jaro a s ním i menší výkyv výkonnosti, který v konečném účtování znamenal zopakování loňské sedmé příčky.
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu