27.03.2006, Redakce

Večeřa: "Zápas se Spartou je pro hráče velkou výzvou"

Ve středu čeká hráče Vysočiny nesmírně těžký zápas proti nejslavnějšímu českému týmu a úřadujícímu mistru Gambrinus ligy Spartě Praha. O rozhovor před tímto historickým duelem jsme požádali trenéra mužstva Karla Večeřu.

 
Pražská Sparta na Vysočině ještě nikdy v mistrovském či pohárovém utkání nenastoupila. Co lze od tohoto duelu očekávat?

Zápas se Spartou je pro hráče velkou výzvou a konfrontací se špičkovým týmem evropského formátu. Určitě nemusím připomínat, že hosté jsou z pohledu hráčského kádru, jeho kvalit a hodnoty jasným favoritem duelu. V tom by mohla být naše výhoda, rozhodně nemáme co ztratit. Kluci k zápasu musí nastoupit maximálně koncentrovaní a s vírou ve vlastní schopnosti. Bez aktivní hry dopředu bychom byli předem odsouzeni k neúspěchu.

Jakou roli může sehrát kvalita terénu?

Oba týmy vyznávají kombinační fotbal po zemi, tudíž těžký terén bude nevýhodou pro obě strany. Zatím však má povrch na našem stadiónu slušné parametry a já věřím, že tomu tak bude i v den zápasu. Pokud by byl terén hodně těžký, tak podle toho budu zvažovat i změny v sestavě.

Které hráče budete proti Spartě postrádat?

Mimo hru bude určitě Jirka Malínek, který proti Blšanům vyfasoval čtvrtou žlutou kartu. Dnes, tj. v pondělí, mohu říci, že jsme kompletní a nikoho netrápí větší zdravotní potíže. Počítat ještě samozřejmě nemůžu s Míšou Demeterem, který však již začíná trénovat.

Jak zpětně hodnotíte domácí duel s Blšany?

Bohužel jsme již po několikáté doplatili na sterilní koncovku. Především mne mrzí, že jsme nezužitkovali náš tlak v první půli, kdy si o kýžený gól říkalo několik šancí. Ve druhé části už stav hrací plochy neumožňoval kvalitní kombinaci a museli jsme se spoléhat na nakopávané míče, se kterými si hosté dokázali poradit. Štěstí se k nám nepřiklonili ani v naší největší šanci, kterou měl v samém závěru Perniš.

Změňme téma. Jak se vám líbil nedělní výkon juniorky, který jste pozorně sledoval?

Kluci chtěli napravit výpadek proti Znojmu a zároveň je motivoval duel s vedoucím celkem tabulky s řadou zkušených hráčů. Bojovali na hranici možnosti, v první půli je podržel gólman Tulis a v závěru se jim podařila krásná akce, ze které Láďa Peška vstřelil vítězný gól. Kéž by se nám obdobné akce dařilo zakončovat i v "áčku".

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu