30.07.2008, DENÍK - Edita Palkovičková

Faldyna: Budu rád, když tým předvede dobrý fotbal

Faldyna: Budu rád, když tým předvede dobrý fotbalJihlava - Nejlepší střelec druhé ligy Petr Faldyna, kterého si před začátkem sezony zvolili kolegové z týmu za svého kapitána, se už teď teší na premiérový vstup do nové sezony 2008/2009. „Tak rozhodně se těšíme všichni, příprava sice byla krátká, ale každý chce hrát,“ potvrzuje nový kapitán FC Vysočina Jihlava.

 
 Faldyna „ukradl“ kapitánskou pásku vlku obranáři Michalu Kadlecovi. Osobně pro hráče je to veliká odměna, ale prvořadý je pro něj úspěch celého týmu.

„Tak je to určitě příjemný, když se člověk stane kapitánem, ale pro mě je důležitější to, jak se nám povede jako mužstvu,“ pronesl skromně hráč, který už zkušenosti s postem kapitána má. „Byl jsem na tomto postu už v Hranicích, kde jsem hrával během vojny,“

V nadcházejícím ročníku druhé ligy by hlavně rád předváděl kvalitní fotbal a dobré výsledky. „Předvedenou hrou bych chtěl nalákat fanoušky, aby jich chodilo co nejvíce,“ přeje si dvaatřicetiletý útočník a nahlas přemýšlí, kdo by mohl být největším adeptem na postup do nejvyšší české soutěže.

„Těch mužstev bude víc. Určitě se o postup bude hrát až do posledního kola, soutěž bude hodně vyrovnaná. Ve hře bude Slovácko, Dukla, Opava, Fulnek, kde za vše mluví jméno bývalého ligového fotbalisty Radka Slončíka.“

Během léta do týmu přišlo jen pár nových tváří, hlavně mladíků – Jakuba Rezka, Michla Drábka a Stanislava Tecla. Zkušený fotbalista věří, že budou přínosem pro tým.

„Standa je velký příslib do budoucna, dokázal to tím, že si ho trenér nechal v áčku. Hodně se mi líbí Michal Drábek, je menší postavy, běhavý technický hráč, který nám ve středu hřiště chyběl,“ směřoval na adresu svých mladších spoluhráčů.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu