25.07.2008, Miroslav Fuks

FC Vysočina Jihlava opět stabilní

JIHLAVA – Fotbalový klub FC Vysočina Jihlava vstoupí do nové sezóny s nemalými ambicemi a opět se stabilizovaným akcionářským zázemím. Uklidnění po jarním období nejistoty přineslo nedávno podepsané Memorandum klíčových akcionářů klubu - Statutárního města Jihlavy a stavební společnosti PSJ, a.s.

 
Díky iniciativě vedení města v čele s primátorem Jaroslavem Vymazalem se podařilo dosáhnout setrvání společnosti PSJ v akcionářské struktuře FC Vysočina a zachovat její výrazný podíl na financování klubu. Zároveň byla zahájena jednání s potencionálním finančním partnerem, který by mohl doplnit stávající akcionářskou strukturu klubu a posílit ekonomické zázemí společnosti. Cílem akcionářů je zajistit FC Vysočina takové podmínky, které mu umožní do tří let postoupit do nejvyšší české fotbalové soutěže.

„FC Vysočina společně s jejím mládežnickým zázemím považuji za důležitou součást jihlavského veřejného života a subjekt spojující obyvatele ze všech koutů kraje. V řešení vyhrocené situace, v níž se klub ocitnul, pro mne bylo prioritou najít jednotnou řeč s PSJ. Setrvání silného a stabilního sponzora, který je schopen nejen zajistit dlouhodobé a dostatečné financování, ale též garantovat pokračování v nastolené koncepci rozvoje FC Vysočina, jsem od začátku jednání vnímal jako nejlepší možné řešení pro klub. Jsem rád , že se to nakonec podařilo,“ sdělil k dohodě primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal.

Případný vstup potencionálního nového finančního partnera by se pravděpodobně uskutečnil formou navýšení základního kapitálu klubu. Pokud jde o současného třetího akcionáře klubu, Pivovar a sodovkárna Jihlava, možnosti jeho dalšího setrvání ve struktuře FC Vysočina jsou zatím předmětem vzájemného jednání všech akcionářů. Konečná akcionářská struktura klubu by mohla být známa do konce října letošního roku,

„Oceňuji přístup pana primátora k řešení celkové situace – jednání s ním bylo konstruktivní a profesionální. Tato skutečnost nás, vedle naší dlouholeté snahy aktivně se podílet na rozvoji města a podpoře vrcholového i mládežnického sportu, přesvědčila, abychom v akcionářské struktuře FC Vysočina setrvali. Věřím, že budoucí spolupráce přinese další rozvoj klubu a v krátkodobém horizontu postup do I. ligy,“ doplnil František Vaculík, ředitel společnosti PSJ, a.s.


 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu