18.06.2008, Miroslav Fuks

Kučera: „Až na výjimky mohu být spokojen“

Kučera: „Až na výjimky mohu být spokojen“Dospělý „B“ tým v jarní části MSFL bezezbytku splnil své cíle. Ve velkém předstihu si zajistil působení v třetí nejvyšší soutěži i pro příští sezónu a zároveň dal dostatečný prostor mladým talentovaným hráčům usilujícím o místo v kabině druholigového „áčka“. O zhodnocení jara jsme požádali kouče Romana Kučeru.

 
Až na určité výjimky mohu být s jarním účinkováním v soutěži skutečně spokojen. Nelehkou záchranu v této soutěži jsme si zajistili prakticky už ve 22. kole, kdy jsme měli 32 bodů. Narozdíl od předchozích sezón jsme se nemuseli do konce ligy strachovat o udržení. V pomyslném pořadí juniorek jsme nakonec skončili lépe než Brno a Zlín. Hodně jsme profitovali z kvalitní zimní přípravy a následného výborného vstupu do jara, kdy jsme z pěti úvodních duelů čtyřikrát zvítězili a získali tak psychickou výhodu do dalších zápasů. Určitě však nebylo vše ideální. Nevyhnuli jsme se výpadkům a hlavně v závěru soutěže přišla nepříjemná série porážek. Ty byly důsledkem poklesu formy, přetížení některých hráčů, zranění zkušeného Wasserbauera a nástupu dovolené u pendlujících hráčů „áčka“.

Juniorka má především za úkol připravovat hráče pro první tým...

Určitě je pozitivní, že opět dostala herní příležitost řada mladých talentovaných hráčů ročníků 1987 a 1988. Navíc do třetiligových bojů zasáhli i dorostenci Hušbauer, Rabušic, Šamánek, Žejdlík a L.Procházka. Někteří z nich na sebe dokázali výrazně upozornit, dostali se do „áčka“ dospělých a nebo tuto šanci dostanou v nadcházející letní přípravě. Poté už bude záležet na nich, zda budou nadále tvrdě pracovat a stoupat ve své výkonnosti. Jen výjimeční hráči se dokáží obejít bez mezistupně v podobě juniorky a hned z dorostu skočit do prvního týmu v I. či II. lize. Pro většinu mladíků je proto třetiligové otrkání mezi dospělými nesmírně důležité a až poté jsou připraveni učinit krok do „áčka“.

Kteří hráči by se měli na letní přípravu posunout do „A“ týmu?

Znovu by měl dostat šanci Čermák, dále se po zranění vrátí útočník Peška a příležitost dostane mladík Netrda.

Jak jste byl spokojen s výkony zkušených hráčů Wasserbauera, Pacholíka či Čermáka?

Myslím si, že starší hráči splnili očekávání. Byly oporou nejen na hřišti, ale i v kabině. Svojí sportovní a mentální vyzrálostí pozitivně ovlivnili atmosféru v týmu.

Kteří končící dorostenci by se podle vás mohli prosadit v juniorce?

V dorostu bylo hned několik zajímavých fotbalistů. Někteří už mezi dospělými jsou, jiní si o tuto šanci říkají. Mám na mysli Filipa, Pohanku, Hirsche, ale i další hráče.

Na závěr trochu odbočme. Vyhrálo „béčko“ Olomouce MSFL zaslouženě? Je pro tento tým postup do II. ligy vhodný?

„Béčko“ Sigmy soutěž vyhrálo oprávněně. Předvádělo nejkvalitnější výkony, když těžilo z šíře a výborné kvality olomoucké práce s mládeží. Tým byl navíc vhodně doplňován i z ligového „áčka“. S druholigovým působením už má Olomouc své zkušenosti a jistě si zde uvědomují, že skok jejich mládežnických talentů z dorostu rovnou do II. ligy je velmi složitý. Mladíci by tyto zápasy nemuseli odpovídajícím způsobem výsledkově zvládat, nemuseli by dostávat tolik herních příležitostí a mohl by se tak zastavit vývoj jejich fotbalových schopností a dovedností. Osobně tedy chápu snahu olomouckého vedení o prodej druholigové licence do jiného klubu, konkrétně do Karviné.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu