05.06.2008, Miroslav Fuks

Vysočina rozmetala opavské prvoligové sny

Vysočina rozmetala opavské prvoligové snyFotbalisté FC Vysočina potvrdily skvělou jarní domácí formu i proti Opavě a s letošní II. ligou se rozloučili cennou výhrou 3:2. když ještě v 85. minutě vedli 3:0. Rázně tak vyvrátily mnohé spekulace o vypuštění závěrečného ligového duelu v opavský prospěch. Výborný dojem z kvalitního utkání bohužel hrubě narušilo řádění frustrovaných opavských „fanoušků“, kteří svému klubu udělali vynikající reklamu...

 
FC VysočinaFC Vysočina
30.kolo, čtvrtek 5.6.2008, 17:00
3:2
(0:0)
OpavaOpava
 

Góly: 53. Schneider, 61. Rabušic, 79. Faldyna - 85. Jelínek, 87. Pejša
Rozhodčí: Franěk - Kordula, Goňa
Ž.K.: Dupal - Kolínek
Diváci: 1500
FC Vysočina: Šimon - Sláma, Gába, Kadlec, Vepřek - Dupal (46. Gabriel), Lovětínský, Schneider, Cihlář - Faldyna (90. Bodeček), Rabušic (77. Vácha).
Opava: Novák - Kolínek, Pejša, Mezlík, Víšek - Partyš, Švach (80. Jelínek), Halaška (82. Půda), Zapletal (80. Wirth), Kiša - Kozák.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Karol Marko po ostudném výkonu v Krči pozměnil sestavu, v níž Veselého nahradil na kraji obrany Sláma, místo Gabriela hrál v záloze Dupal a Hušbauera ve středu zálohy nahradil tradiční člen elitní jedenáctky Schneider.

Hosté začali aktivně, gólovou příležitost si ale nevypracovali. Do té se naopak dostala Jihlava. V 15. minutě se mezi obránci protáhl Rabušic a šel sám na branku, tu ale tváří v tvář brankáři netrefil. Mladý jihlavský útočník mohl chybu napravit ve 23. minutě po trestném kopu, hlavičkoval ale jen do připravených obránců Opavy. První půle byla oboustranně opatrná, týmy čekaly na chybu a nechtěly inkasovat jako první.

Do druhé půle oživil trenér Marko hru nasazením Brazilce Gabriela a domácí se začali prosazovat. V 53. minutě z třiceti metrů levačkou vypálil Schneider, gólman Novák si na míč lehce sáhl, ale nemohl razantní střele zabránit přistání pod levou spojnicí. Náhled bylo hráčů FC Vysočina plné hřiště a už v 61. minutě to bylo 2:0. Lovětínský se uvolnil na pravé stran, levačkou ve vápně našel hlavu Faldyny a ten mířil přesně do pravé tyče. Od ní se však míč odrazil na malé vápno, kde neměl důsledný Rabušic žádný problém uklidit ho do sítě! V euforii hrající domácí mohli v 76. minutě vést 3:0, ale Mezlík dokázal přesnou střelu Vepřeka vyhlavičkovat z brankové čáry. Jenomže hosté nabídli Jihlavě pokračování exhibice. V 79. minutě si nejlepší střelec domácích Faldyna všiml vyběhnuvšího gólmana a obloukem z pětadvaceti metrů vstřelil třetí gól a potvrdil tak své postavení nejlepšího druholigového kanonýra. Až pak se hosté probudili a využili menší jihlavské koncentrace, která pravděpodobně pramenila i z nepřístojného chování v sektoru opavských fanoušků. Nejdříve hlavou po rohu snížil na 3:1 Jelínek a brzy nato duel ještě více zdramatizoval Pejša. Tlak oživené Opavy paradoxně přerušili opavští smyslů zbavení výtražníci, kteří si vynutili přerušení duelu. V nastaveném času již Vysočina zkoncentrovala své síly a nenechala si cenný skalp Opavy vzít.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
15.kolo | Opava - FC Vysočina | 2:1
30.kolo | FC Vysočina - Opava | 3:2
Související
Média
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu