01.06.2008, Pavel Tvarůžek

Mladší žáci FC Vysočina postoupili na světové finále!

Mladší žáci FC Vysočina postoupili na světové finále!Dalšího velkého úspěchu dosáhli hráči žákovských kategorií FC Vysočina Jihlava. Po úspěchu starších žáků v prestižním turnaji Nike Premier Cup, kde po vítězství v republikovém finále obsadili páté místo na evropském finále v Polsku, vykročili v jejich stopách i mladší žáci ročníku 1996. V největším turnaji této kategorie - Danone Cupu - se probojovali až do republikového finále v Praze, kde po skvělých výkonech dokázali porazit všechny své soupeře a zaslouženě si vybojovali vítězství a tím i postup na světové finále, které se bude hrát 4. – 8. září 2008 v Paříži!

 
Tento úspěch je výsledkem nejen kvalitní práce s mládeží v FC Vysočina Jihlava, ale i úspěchem Základní školy Evžena Rošického v Jihlavě, kde všichni úspěšní hráči absolvují dopolední přípravu ve fotbalových sportovních třídách s rozšířenou výukou TV.

Cesta mladších žáků FC VYSOČINA na Pohár národů do Paříže:

Na podzim roku 2007 začal turnaj Danone Cup krajskými koly. Podmínkou účasti bylo, že všichni hráči týmu musí navštěvovat sportovní třídy, zařazené v systému MŠMT. V Dobroníně se hráči FC VYSOČINA utkali s týmy HFK Třebíč, FC Slovan Havlíčkův Brod a SFK Vrchovina Nové Město n.M. Po třech výhrách si zajistili postup do barážového dvojutkání proti AFK Chrudim. Po remíze 1:1 v Chrudimi skončila odveta v Jihlavě jasným vítězstvím jihlavských chlapců v poměru 10:0. Postup z baráže tedy znamenal účast na republikovém finále, kde se utkalo 7 nejlepších týmů, složených z hráčů ročníku 1996, kteří navštěvují sportovní fotbalové třídy, zařazené v systému MŠMT.

Výsledky českého finále sportovních tříd:

FC Vysočina Jihlava – FC Viktoria Plzeň 2 : 1 - Klíma 2
FC Vysočina Jihlava – FC Vítkovice 2 : 1 - Duba 2
FC Vysočina Jihlava – 1. FC Brno 0 : 2
FC Vysočina Jihlava – FK Marila Příbram 2 : 1 - Klíma, Duba
FC Vysočina Jihlava – FK Teplice 2 : 0 - Klíma 2
FC Vysočina Jihlava – FK Jablonec 93 1 : 1 - Duba

Po 4 výhrách, 1 remíze a 1 prohře obsadili chlapci z FC Vysočina celkové druhé místo a spolu s vítězným týmem 1. FC Brno postoupili do republikového finále Danone Cupu.

Republikové finále se konalo v dnech 29. – 30. května 2008 v Praze na stadionu SK Motorlet. Zúčastnili se ho dva nejlepší týmy z hráčů navštěvujících sportovní fotbalové třídy MŠMT (1. FC Brno a FC Vysočina Jihlava) a dva nejlepší týmy okresních výběrů mladších žáků, které postoupili ze samostatně hrané soutěže výběrů OFS (OFS Brno-město a OFS Hradec Králové). Hrálo se systémem každý s každým a vítěz získal právo reprezentovat Českou republiku na Poháru národů – finále Danone Cupu 2008 v Paříži za účasti čtyřiceti nejlepších týmů z celého světa!

Výsledky republikového finále:

FC Vysočina Jihlava – OFS Brno-město 2 : 0 - Rychetník 2
FC Vysočina Jihlava – OFS Hradec Králové 2 : 0 - Kliment, Duba
FC Vysočina Jihlava – 1. FC Brno 1 : 0 - Kliment

Tým FC Vysočina Jihlava reprezentovali hráči mladších žáků ročníku 1996, kteří navštěvují sportovní fotbalové třídy na Základní škole E. Rošického v Jihlavě:

Filip Jícha, Boris Steinbauer, Martin Bednařík, Jan Zábrodský, Lukáš Hekerle, Vojtěch Haala, Daniel Šerý, Tomáš Diviš, Filip Vedral, Pavel Parma, Tomáš Duba, Tomáš Kliment, Marek Šerý, David Sargsyan, Filip Vomela, Jiří Klíma, Jakub Rychetník.

Trenéři týmu: Vladimír Hekerle, Pavel Tvarůžek, Karel Fencl, Tomáš Vedral

 
Aktuálně

Pavel Mazánek: Proti Prostějovu nastoupíme s vírou ve vlastní schopnosti

S větším klidem a se zvýšeným sebevědomím míří fotbalisté FC Vysočina k další velice důležité bitvě v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu 27. dubna se od 10:30 hodin představí na trávníku o záchranu bojujícího Prostějova. Tým exjihlavského trenéra Radima Kučery k domácím utkáním nastupuje v azylu 1.HFK Olomouc. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu