01.06.2008, Miroslav Fuks

Tulis: „Mužstvo na jaře ukázalo, že umí hrát dobrý fotbal“

Tulis: „Mužstvo na jaře ukázalo, že umí hrát dobrý fotbal“Ředitele FC Vysočina Jihlava Ing. Zdeňka Tulise jsme o zhodnocení končící sezóny požádali po skončení zápasu na Strahově proti Spartě Krč. Jeho nálada proto určitě nebyla nejlepší. „Vítězstvím proti Krči jsme chtěli potvrdit velmi kvalitní jarní výkony celého týmu. Tři body by nás posunuly na prozatímní 7. příčku tabulky a navíc bychom potvrdili postavení jednoho z bodově nejlepších týmů jara. Bohužel, po špatném výkonu se tak nestalo.“

 
Přesto musím zdůraznit, že zejména na domácí půdě mužstvo ukázalo, že umí hrát dobrý fotbal. Kouč Marko přišel v průběhu podzimu k rozladěnému týmu a po podzimní aklimatizaci se mu v zimě tým podařilo velmi dobře připravit. Jarní výkony a výsledky to jednoznačně dokázaly. V současné době spolu jednáme o prodloužení smlouvy. Asi nemusím zdůrazňovat, že mnohé mohou ovlivnit probíhající jednání mezi stávajícími akcionáři klubu.

Jaký pohyb v létě nastane v hráčském kádru?

Zájmem vedení klubu i pana Marka bude pokračovat v nastoleném trendu a pokusit se s týmem zaútočit na přední příčky tabulky. Proto bychom rádi z velké části kádr udrželi pohromadě a ještě doplnili o 1 – 2 hráče. Tým prokázal svoji kvalitu a navíc je v něm řada velmi perspektivních a talentovaných fotbalistů.

Jaký je váš pohled na postavení juniorky a staršího dorostu?

Všichni, a fanoušci a veřejnost především, si musíme uvědomit, že je každým rokem těžší udržet postavení těchto týmů mezi českou elitou. A to bez ohledu na to, že u dorostu jsme tak dosáhli určitou oklikou. S výrazně menším objemem financí jsme schopni konkurovat těm nejlepším mládežnickým baštám na Moravě a například Brno jsme na jaře ve vzájemných zápasech od juniorky až po žáky výsledkově předčili. Nedostatečná ekonomická síla však přináší problém s velkým počtem hostujících hráčů, které musíme získat na přestup do našich řad. Pokud tedy hodláme udržet stávající vysokou úroveň našich mládežnických celků. Za odvedenou práci jednoznačně náleží obrovské poděkování všem trenérům a dalším osobám, které se kolem našich celků pohybují. Jsou to velcí srdcaři, kteří jsou schopni dosahovat velkých výsledků.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu