27.05.2008, iDNES - Jan Salichov

Trenér Bohemians Praha Urban v rodišti neuspěl

Trenér Bohemians Praha Urban v rodišti neuspělV Jihlavě se Luboš Urban před půl stoletím narodil, v místním Spartaku dělal první fotbalové krůčky a v krajském městě Vysočiny se v neděli mohl dočkat svého dosavadního největšího trenérského úspěchu. "Návrat sem byla taková nostalgie, vždyť jsem zde kopal do devatenácti let, od žáčků po hlavní mužstvo," vzpomněl si současný kouč druholigových Bohemians Praha.

 
"Takže jsem si říkal, že by bylo nádherné přijet do Jihlavy, alespoň tu neprohrát a zajistit si tak stoprocentní postup," věřil před duelem.

Jenže domácí tým byl proti...

V televizním zápase porazil "Klokany" 3:1 a minimálně o týden tak odložil jejich oslavy před očekávaným přechodem do nejvyšší soutěže. "Režijní plán byl dobrý, ale realita je jinačí," usmál se hořce Urban.

"Domácí díky prvnímu poločasu, kdy nás od 15. do 45. minuty jasně přehrávali, vyhráli zaslouženě." O tom, že by své svěřence pro duel v Jihlavě nějak extra motivoval, prý Urban neuvažoval.

"Spousta hráčů o tom, že jsem z Jihlavy, ani nevěděla. Dočetla se to až před zápasem," usmívá se kouč Bohemians. "Tak že bych jim vyloženě řekl, kluci musíte vyhrát, protože jsem odsud, to určitě ne."

Přesto se, v případě úspěšného výsledku, mohli hráči dočkat sladké odměny. "Určitě by ze mě něco dobrého do kabiny vypadlo, protože je to u nás takový zvyk. Ale neuspěli jsme, tak tam asi nic nešoupnu."

Urban měl přitom před zápasem v Jihlavě zvýšenou motivaci hned dvojnásobně. Na Vysočině ho totiž čekal doslova "příbuzenský" souboj. Asistentem trenéra místního celku je totiž Josef Vrzáček, syn bratrance Urbanova otce.

"Lubošovi samozřejmě přeju, aby mu to vyšlo," přiznává Vrzáček. "Taky si prošel třetí a druhou ligou, navíc už má nějaké roky. Ale udělat ten poslední krok je vždy hodně těžké."

Jihlavský kouč to zná z vlastní zkušenosti. V minulé sezoně neúspěšně, co by asistent kouče Bokši, s Vysočinou bojoval o návrat do nejvyšší soutěže. "Narozdíl od nás si myslím, že oni už to uhrají. A asi hned v příštím zápase, doma sVítkovicemi," odhaduje Vrzáček.

A jakou má po nedělním vítězství, které jeho příbuznému zkomplikovalo život, Vrzáček v rodině pozici? Je za hrdinu, či spíše černou ovci? "Asi jak na které straně," směje se jihlavský kouč. "Ale vyvrhel doufám nejsem pro nikoho."

Přesto, že spolu oba trenéři během sezony udržují kontakt a často se radí o nejbližších soupeřích, tentokrát se před zápasem nebavili.

"Když mi Pepík na jaře zavolal o nějaké informace, bez problému jsem mu je poskytl, protože Jihlavě fandím. Ale před našim vzájemným duelem neproběhlo vůbec nic," ujišťuje Urban. "Pozdravili jsme se, popřáli jsme si a to je celé."

"Určitě jsem ho nehecoval," připojuje se Vrzáček. "Jak říkám, já mu ten postup ze srdce přeju," dodává.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu