08.05.2008, Miroslav Fuks

Schneider: „Mrzí mne, že se mi zatím nedaří venku“

Schneider: „Mrzí mne, že se mi zatím nedaří venku“Prostřednictvím tradiční profilové ABECEDY vám představujeme další ze zimních posil FC Vysočina Františka Schneidera.

 
AUTO: Ke spokojenosti mé i kouče Marka jezdím vozem Fiat Bravo.

BRNO: Nejdříve jsem zde hostoval a po půl roce jsem do 1.FC odešel na přestup. Prošel jsem mladšími dorosty D a C a poté jsem rovnou zamířili do dorosteneckého „áčka“, kde jsem strávil dvě sezóny. V týmu jsem byl například s Kaloudou, Oklešťkem nebo Mazuchem. S koncem dorosteneckého věku jsem začal chodit na lavičku druholigového „béčka“ a v závěru sestupové sezóny 2005/06 jsem si připsal první starty ve II. lize. V závěru podzimu 2006 mne dokonce kouč Mazura přeřadil do přípravy ligového týmu, k čemuž mi pomohla marodka. Tréninky s „áčkem“ a zápasy za juniorku v MSFL mi určitě hodně pomohly. První ligový start jsem si připsal v říjnu 2006 na Spartě, když jsem do posledních minutek střídal Trousila. Druhý a zatím poslední zápas v lize přišel o týden později doma proti Jablonci. V létě 2007 nastoupil kouč Uličný a přeřadil mne zpátky do „béčka“. Vedení mne zatím nechtělo nikam pouštět a učinilo tak až v zimě. Nabídku Jihlavy jsem velmi uvítal a představovala pro mne velkou výzvu.

V Jihlavě jsem na hostování s opcí na další hostování. Určitě bych se rád vrátil do ligového kádru Brna, ale momentálně to nevidím jako příliš reálné. Výsledky Brna pozorně sleduji a moc klukům přeji, aby letos dosáhli na start v Poháru UEFA.

CÍLE: Určitě bych rád dosáhl návratu do l. ligy. Když to nepůjde v Brně, tak to budu zkoušet jinde. Třeba v Jihlavě!

DOMOV: Půldruhého roku vlastním byt v Brně, ovšem nyní, kdy jsem často v Jihlavě, byt pronajímám a bydlím u rodičů.

EMOCE: Na hřišti s nimi nemám problém. Vyloučen jsem byl pouze jednou a to za fauly.

FILM: Mám rád filmy s žánrově  rozdílnými herci - Jimem Carrym a Al Pacinem.

GÓL: V žácích jsem vždy byl nejlepší střelec, ovšem poté má produktivita začala klesat. Snad jsem v „A“ dorostu se mi více střelecky dařilo a já zaznamenal 9 branek. V MSFL jsem za Brno skóroval jen jednou. O to víc mne těší, že jsem se proti Vítkovicím poprvé trefil i ve II. lize. Snad mi k lepšímu střeleckému účtu pomůže i současné důvěra trenérů při zahrávání standardních situací.

HUDBA: Mám rád rap a hip-hop, přičemž oblíbencem je 50 Cent.

JIHLAVA: Proti jihlavským týmům jsem samozřejmě nastupoval ve všech kategoriích včetně „béčka“ v MSFL. Na Vysočinu jsem přišel s cílem rvát se o základní sestavu. Jsem trenérům velmi vděčný, že mi zatím dávají důvěru. Vůbec mi zde nic nechybí ke spokojenosti. Je zde výborná parta, kvalitní podmínky k tréninku a myslím si, že produkujeme dobrý a koukatelný fotbal. Jen mne mrzí, že se mi zatím příliš nedaří v zápasech venku. Z domácích utkání mám mnohem lepší pocit.

KONÍČKY: Volný čas trávím nejčastěji s přítelkyní. Chodíme do kina nebo na procházky. Nejlépe na fotbal:c)

LITERATURA: Zůstávám pouze u novin a časopisů.

NÁPOJ & JÍDLO: Mám rád těstoviny a kuřecí maso na všechny způsoby. Alkohol nepiji, takže zůstávám u neperlivé vody nebo džusu.

POST: V žácích jsem začínal jako střední ofenzivní záložník a ve středu jsem zůstal doposud. Jen nyní hraji více defenzivně. Byl jsem zkoušen i na levém beku či záloze a občas jsem nastupoval i jako stoper. Nejvíce mi však určitě vyhovuje současný post.

SPARTA: Do Sparty Brno mne přivedl můj tatínek už v pěti letech. Z bydliště jsme to měli nejblíže a Sparta hrála v žákovských kategoriích stejné soutěže, jak 1.FC Brno, tudíž nebylo nutné do brněnské klubu číslo 1 chvátat. Navíc jsme většinou nastupoval v týmech proti starším hráčům, což byla určitě velká škola. Po prvním půlroce v dorostu Sparty už nemělo cenu změnu dresu odkládat.

ŠKOLA: Mám ukončeny čtyři roky obchodní akademie. Bohužel, maturitu jsem při fotbalovém vytížení nezvládl. Určitě si ji však chci dodělat.

TÁTA: S fotbalem začínal v Uničově, v sedmnácti přestoupil do Zbrojovky Brno, vojnu strávil v Chebu a poté vystřídal dresy Sigmy Olomouc, Hodonína, Havířova, opět Brna a skončil v rakouském druholigovém Favoriten AC. Právě během tohoto působení jsme začal fotbal pořádně vnímat a jezdil jsem do Rakouska na zápasy. Určitě byl pro mne velkým fotbalovým vzorem. V současné době trénuje ve Spartě Brno.

ZRANĚNÍ: Musím to zaklepat na dřevo, ale vážná zranění se mi zatím vyhýbají. Výjimkou byla zlomená noha v žákovském věku.

ŽENY: Ideálem je samozřejmě moje přítelkyně Nikola.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu