17.01.2008, Miroslav Fuks

Kouč Marko je zatím s přípravou spokojen

Kouč Marko je zatím s přípravou spokojenFotbalisté FC Vysočina v sobotu zakončí první dva týdny zimní přípravy duelem s brněnskou juniorkou, který bude sehrán na umělé trávě v areálu Na Stoupách od 11 hodin. Pro fanoušky to bude první příležitost spatřit nové tváře mužstva včetně navrátilce Radka Slámy či dua testovaných Brazilců. O aktuální sondu do týmu jsme požádali kouče Karola Marka.

 
Bude vám v sobotu některý hráč scházet?

K dispozici nebude pouze nemocný Hušbauer, kterého trápí angína, a Faldyna, který zatím není zcela fit po svalovém zranění. Počítám však, že nastoupí příští sobotu proti bratislavskému Interu. Proti Brnu dám šanci celému kádru. Každý fotbalista by měl nastoupit na 45 minut.

Stávající podoba kádru však asi není konečná…

Pravděpodobně už po tomto duel kádr zúžíme o 2 hráče. Vyloučeno není ani doplnění na dalších postech.

Jak hráči nemilovanou zimní přípravu snáší?

Mám pocit, že ji snášejí vcelku pozitivně. Těžší je samozřejmě pro nové hráče, ale i ti ji nesou statečně. Velmi dobře si zatím vedou mladí fotbalisté a překvapila mne nečekaně rychlá a bezproblémová aklimatizace Brazilce Gabriela. Není však vyloučeno, že i na něj určitá krize teprve přijde. Osobně jsem s přípravou spokojen jak po stránce přístupu hráčů, tak z pohledu tréninkových podmínek či příznivého počasí. Navíc mne těší, že se nám krom nemoci Hušbauera vyhýbají zranění.

Vykazuje vaše koncepce zimní přípravy nějaké odlišnosti od českých zvyklostí?

Nejdu cestou klasických kondičních soustředění a už vůbec nepreferuji přípravu na běžkách. Kluci jsou fotbalisté a proto se snažíme do každého tréninku zařadit prvky s míčem. Navíc už od tohoto týdne se věnujeme i taktické přípravě.

První týden byl řekněme záběhový a trénovali jsem pouze dopoledne, přičemž hráči v Brně ve skupinách absolvovali zdravotní testy. Tento týden už je mnohem intenzivnější. Hráči přijdou v 8:30 na stadión a končí v 18 hodin při povinné regeneraci na Vodním ráji. Ve stejném náročném duchu budou probíhat i následující dva týdny.

 
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu