22.12.2007, Miroslav Fuks

Dalšími jihlavskými posilami Gába a Tlustý

Dalšími jihlavskými posilami Gába a TlustýJeště před vánočními svátky se kádr FC Vysočina dočkal dalšího doplnění. Posílit defenzivní šiky přichází zkušený Jiří Gába (nar. 31.1.1980) z Olomouce a talentovaný stoper třetiligového Vyšehradu Petr Tlustý (nar. 17.1.1986)

 
„Oba fotbalisté přicházejí doplnit naše zadní řady. Gába u nás bude minimálně půl roku hostovat, přičemž jsme v případě jeho kvalitních výkonů připraveni uplatnit na něj v létě přestupovou opci. Tlustý podepsal FC Vysočina přestupní lístky a smlouvu na tři roky. Posilování týmu bude probíhat i v dalších dnech a bude směřovat k začátku zimní přípravy,“ uvedl sportovní manažer FC Vysočina Zdeněk Šmýd.

 Petr Tlustý přichází na přestup z FK Slavoj Vyšehrad, který se po podzimu umístil na patnácté příčce ČFL. Perspektivní stoper strávil mládežnické roky v Bohemians a poté v dorostu pražské Slavie. Nyní bude v Jihlavě usilovat o místo v druholigové sestavě.

To kariéra Jiřího Gáby je nesrovnatelně bohatší a nechybí v ní ani prvoligové starty. S fotbalem začínal v Jeseníku, ovšem brzy putoval do mládežnických týmů Sigmy. V tradičně velké defenzivní konkurenci se nikdy naplno do prvoligového kádru Sigmy neprosadil a tak absolvoval celou řadu hostování. Druhou ligu poprvé okusil v sezóně 1998/99 během hostování v dresu Prostějova, kde strávil i další dva ročníky. V létě 2001 dostal první šanci v Gambrinus lize, když zamířil do Drnovic. Odtud se však už po devíti zápasech vrátil do Sigmy, za kterou však ve zbývající části ročníku 2001/02 nastoupil pouze šestkrát. I v další sezóně nastupoval spíše za juniorku a tak na jaře 2003 vedly jeho kroky do HFK Olomouc, kde strávil i celý ročník 2003/04. Kvalitními výkony tento defenzivní univerzál upoutal zájem Mladé Boleslavi, kde během hostování na podzim 2004 nastoupil k dvanácti ligovým zápasům. Místo zimního návratu do Olomouce však přišla výměna za přestupujícího Onofreje a následné hostování v Drnovicích. S těmi sice dosáhl na 8. příčku prvoligové tabulky, ovšem klub poté dobrovolně zamířil do II. ligy. Gába si zde své působení prodloužil i v ročníku 2005/06, ale po krachu této moravské vísky zamířil v létě 2006 do týmu nováčka II. ligy – Sokolova. Zde v týmu trenéra Pulpita odváděl výborné výkony a během osmnácti zápasů dokázal pětkrát skórovat, z toho hned dvakrát v podzimním duelu v Jihlavě (2:2). Na jaře 2007 si ve Vítkovicích bohužel zlomil nohu a tak s fotbalovou přípravou začal naplno až v září. To už byl opět zpátky v Olomouci, kam si ho stáhl kouč Pulpit. Na podzim pomalu začal hrát za olomoucký „B“ tým a v závěru listopadu dokonce usedl na lavičce „áčka“. Trpělivost s čekáním na prvoligovou olomouckou šanci je však pravděpodobně u konce, neboť se v zimě Gába rozhodl zamířit na Vysočinu.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu