19.12.2007, Miroslav Fuks

Dres FC Vysočina znovu oblékne Radek Sláma!

Dres FC Vysočina znovu oblékne Radek Sláma!První zimní posílení kádru FC Vysočina se stalo skutečností. Přesně po sedmi letech se do jihlavské dresu znovu oblékne univerzální záložník Radek Sláma (30.1.1980). S klubem dnes podepsal smlouvu o půlročním hostování s opcí na dvouleté působení.

 
„Jsme rádi, že se Radek do našeho klubu vrací. Je hráčem z našeho regionu, má ke klubu vztah a jistě mu nebude chybět motivace k dosažení úspěchů v jihlavském dresu. Podzim strávil na hostování z pražské Slavie ve slovenském Lučenci. Nyní se nám podařilo vyvázat ho z této smlouvy a domluvili jsme se na delší spolupráci. Té však bude předcházet adaptační půlrok, ve kterém Radek dostane prostor k prokázání svých schopností a vybudování své role v týmu. Jsme přesvědčeni, že naše představy naplní, stane se nedílnou součástí základní sestavy a dá vzpomenout na svůj dravý agresivní styl hry. Jeho nespornou výhodou je univerzálnost a s ní spojené využití na více místech sestavy. Krom postu pravého záložníka může hrát pravého beka. Navíc v posledních sezónách často nastupoval v roli defenzivního záložníka,“ uvedl k první zimnímu přestupu ředitel FC Vysočina Ing. Zdeněk Tulis, který dodal, že ještě v tomto týdnu očekává další příchody.

Šikovný záložník na sebe upozornil během půldruhé druholigové sezóny v jihlavských barvách. V zimě 2002 si ho vyhlédl tehdejší slávistický kouč Beránek, došlo k prvnímu velkému přestupu v historii FC Vysočina a před talentovaným krajním záložníkem byla velká fotbalová perspektiva. Bohužel, Sláma měl nehoráznou smůlu a hned na začátku zimní přípravy si přetrhl vaz v koleně a dlouho marodil. Prvního ligového startu se tak dočkal až ke konci podzimu 2002. Krátce po zahájení sezony 2003/2004 odešel hostovat do Blšan, odkud se v lednu 2004 vrátil, ale obratem zamířil do druholigového Hradce Králové, v létě měl namířeno do Bohemians, ale kvůli finančním problémům se vrátil do Slavie. Na jaře 2005 usiloval o angažmá ve Vietnamu, v létě pak odešel do Meapu hrát druhou ligu na Kypr. Po roce se vrátil domů a stal se hráčem Sokolova. V létě 2007 přestoupil do druholigového slovenského Lučence. Zde patřil k oporám 4. celku tabulky.

Radek Sláma má celkově na svém kontě jedenáct prvoligových startů a jeho druholigová statistika čítá 57 startů a 2 góly. Z toho za Jihlavu 32 duelů a 1 gól.


 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu