14.11.2007, Miroslav Fuks

Hledáme ideální jedenáctku historie FC Vysočina!

Hledáme ideální jedenáctku historie FC Vysočina!Za relativně krátkou existenci FC Vysočina Jihlava se v jeho pohárovém, druholigovém či dokonce prvoligovém dresu vystřídalo takřka devadesát hráčů. Někteří do sestavy pouze krátce naskočili, jiní v historii klubu zanechali nesmazatelnou stopu. Jistě by proto bylo zajímavé připomenout si ty nejvýraznější postavy a pokusit se vybrat ty nejlepší fotbalisty na jednotlivých postech. S otázkou, jak byla měla vypadat ideální sestava FC Vysočina za posledních osm let, se nyní v zimní přestávce obracíme na vás, fanoušky klubu!

 
Po jedenáct týdnů na internetových stránkách klubu budete nacházet anketu k daným postům sestavy a bude záležet pouze na vás, kterého fotbalistu vyberete jako nejvhodnějšího na tento post. První možnost hlasovat budete mít již tuto neděli.

Podmínkou k zařazení hráče do anketní nabídky je minimálně 15 startů v dresu „A“ mužstva. Nedostalo se tak na bezesporu kvalitní fotbalisty, jakými jsou Černoch, Vít, Kopic, Dujka, Baláž, Zbožínek, Lafata a další. Hráče budete vybírat do tradičního herního systému 4 – 4 – 2 bez ohledu na to, že Jihlava v nedávné minulosti praktikovala schémata 3 – 5 – 2 či 4 – 5 – 1. Pro každý post proběhne samostatná anketa s vyjímkou útočníků, jejichž ideální dvojici budete vybírat dvoukolově. Zdvojení další postů – středních obránců a středních záložníků – jsme vyřešili snad elegantně. Stopera totiž budete vybírat pouze jednoho k Michalu Kadlecovi, neboť jeho výběr do elitní jedenáctky je nezpochybnitelný. A střední záložníky jsme rozdělili do dvou anket na defenzivní a ofenzivní.

Navíc vám dáme možnost vybrat i kouče této historické jedenáctky. Zde se nedostalo na pány Zákostelského a Marka, kteří na lavičce FC Vysočina nestrávili dostatek mistrovských zápasů.

Připomeňme, že uplynulé sezóny přinesly dosud největší úspěchy nejen tohoto klubu, ale kopané v Kraji Vysočina vůbec. Můžeme v nich najít hned čtyři vrcholy – postup do II. ligy ČMFS v sezóně 1999/00, semifinálovou účast v Poháru ČMFS v ročníku 2003/04, kde Vysočina nejtěsněji prohrála na půdě mistrovského Baníku, dále historický postup do Gambrinus ligy v sezóně 2004/05 a konečně důstojnou účast v nejvyšší soutěži, kde tým kouče Večeři mimo jiné remizoval na Slavii, zvítězil v Brně či dvakrát zdolal Olomouc.

Na závěr zbývá pouze přání drtivé většiny návštěvníků webu, aby se z ankety nestala hříčka v rukou vtipálků, kteří budou hledat cesty k vícenásobnému hlasování svým oblíbencům. Všechny hlasující, ale i sebe, by tak připravili o objektivní a velmi zajímavý průzkum názorů na elitní jedenáctku klubu.

Přehled hráčů a trenérů, z nichž budete vybírat:

brankáři: J.Bartoš, Bílek, Vorel, Rzeszoto, Tulis

praví obránci: P.Bartoš, Demeter, Baštař, Bratršovský, Veselý, Gebreselassie

střední obránci: Ryška, Macík, Slavík, Vojtíšek, Šourek, Nečas, Čep, Juračka, Šedivý (Kadlec byl do sestavy zařazen přímo)

leví obránci: Kotrys, Liška, Drga, Cihlář, Hekerle, Baštař

praví záložníci: Malínek, Vaculík, Sláma, Veselý, Štohanzl, Svoboda

defenzivní záložníci: Zúbek, Baštař, Nečas, Ryška, Slavík, Pacholík, Večeřa

ofenzivní záložníci: Lovětínský, Vladyka, Mezlík, Koníř, Šebek, Kufa

leví záložníci: Malínek, Vaculík, Štohanzl, Cihlář, Hekerle, Lovětínský, Šebek

útočníci: Perniš, Kaplan, Simr, Faldyna, Vácha, Rabušic, Hošťálek, Svoboda

trenéři: Machálek, Pivarník, Netolička, Večeřa, Bokša


 
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu