02.11.2007, Miroslav Fuks

Vysočina i v deseti otočila nepříznivý stav!

Vysočina i v deseti otočila nepříznivý stav!FC Vysočina se konečně dočkala tolik potřebného tříbodového zisku, když na domácí půdě zdolala 2:1 Spartu Krč. Vítězství se však rodilo velmi těžce za velmi komplikovaných okolností, neboť Jihlava od 7. minuty prohrávala 0:1 a navíc byl už ve 21. minutě vyloučen Simr! Přesto svěřenci kouče Karola Marka zabrali a díky brankám Vladimíra Váchy a Petra Faldyny skóre otočili!

 
FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, pátek 2.11.2007, 18:00
2:1
(1:1)
Sparta KrčSparta Krč
 

Gól: 41. Vácha, 50. Faldyna - 7. Waldhauser
Rozhodčí: Bílek - Ondo, Tacina
Ž.K.: Suchý, Sviták, Lovětínský, Rabušic - Adauto, Dubský
ČK: 21. Simr
Diváci: 600
FC Vysočina: Macháček - P. Bartoš, Sviták, Suchý, Vepřek - Veselý (81. Čermák), Bayer (27. Vácha), Lovětínský, Cihlář - Faldyna (65. Rabušic), Simr.
Sparta Krč: Švenger - Švejda, Horkavý, Šrámek, Waldhauser (59. Matějka) – Dubský (46. Hubený), Poláček, Vágner, Kounovský - Adauto (73. Kordiak), Vojtíšek.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Trenér Marko měl před utkáním starosti se sestavou. Z ní krom dlouhodobých marodů Kadlece a Malínka vypadl i vyžlucený Šedivý a navíc na hřiště nepustili lehčí zranění ani Mezlíka. Oproti duelu na Bohemians tak v základu dostali šanci záložníci Lovětínský a Bayer, kteří „vytlačili“ Svitáka po post ve stoperské dvojici.

Podzimní domácí derniéru začala Vysočina velmi dobře. Svého soupeře přehrávala a hned v 1. minutě byl blízko gólu Simr, který sám pádil na Švengrovu branku. Brankář české jednadvacítky však jeho nepříliš povedenou střelu vyrazil a dorážka Lovětínského z prostoru penalty mířila vedle. Domácí byli nadále velice aktivní a několikrát se dostali do nebezpečné akce. V 7. minutě však přišla studená sprcha. Hosté zprava zahrávali volný přímý kop, z něhož Vojtíšek trefil břevno a z následného hlavičkového závaru dorazil míč zblízka do sítě Waldhauser. Než se Vysočina z šoku dokázala vzpamatovat, tak přišla ještě větší rána. Sudí Bílek ve 21. minutě vyloučil útočníka Simra poté, co sporný souboj odpískal ve prospěch hostí. Jako důvod vyloučení v zápise o utkání uvedl hrubou urážku sudího. Jihlavský útočník se po utkání dušoval, že výraz mířil na stopera Sparty Krč. Trenér Marko na nepříznivý vývoj rychle reagoval vystřídáním a přeskupením mužstva. Místo Bayera přišel Vácha, Sviták se posunul do středu zálohy, Vácha do útoku a tým začal hrát v rozestavění 3 – 4 – 2. Velmi důležitá byla situace po půlhodině hry, kdy brankář Macháček neudržel míč po Adautově akci a Vojtíškovu dorážku nasměroval Suchý se štěstím těsně nad branku. Stav 0:2 by se Vysočině jen velmi těžko otáčel… Přes handicap jednoho hráče byli domácí velmi aktivní a využívali každé příležitosti k útoku. Velmi důležitého vyrovnání dosáhli ve 41. minutě, kdy zprava odcentroval před branku Veselý, odražený míč se snesl k osamocenému Váchovi a ten hlavou obloučkem zamířil přesně k tyči.

Gól Vysočině dodal energii a přesvědčení, že je schopna i v deseti zvítězit. Skutečně se tak stalo, neboť v 51. minutě rozehrál Lovětínský rohový kop a poslal míč přímo na hlavu Faldynovi – 2:1! Poté se na hřišti odehrával pouze boj o každý metr jihlavské poloviny hřiště. Krč se intenzivně pokoušela o tlak a narážela na soustředěný šik domácích. Hráči Vysočiny nerezignovali na ofenzivní snahu, ale v malém počtu měli jejich pokusy pramalou šanci na úspěch. Soustředění na obranu nakonec pro domácí slavilo zasloužený úspěch. Hosté se krom několika závarů do vyložených šancí nedostali.

Preview: Představujeme domácího soupeře - SK Sparta Krč

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Sparta Krč | 2:1
29.kolo | Sparta Krč - FC Vysočina | 1:0
Související
Média
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu