19.10.2007, Pavel Tvarůžek

Pouť starších žáků FC Vysočina Nike Premier Cupem 2007

Pouť starších žáků FC Vysočina Nike Premier Cupem 2007Fotbalový turnaj Premier Cup, sponzorovaný firmou Nike, je největším žákovským turnajem nejen u nás, ale i na celém světě. Jsou do něj jsou zapojeny žákovské týmy z pěti kontinentů! Poprvé se konal v sezóně 1993/94 a týmy z ČR se ho zúčastňují od sezóny 1996/97. Vítězi světového finále jsou například portugalské FC Porto, brazilské Sao Paulo, mexická Guadalajara či rakouská Austria Vídeň. Mezi naše historicky nejúspěšnější kluby patří SK Slavia Praha, SK Sigma Olomouc a FK Zlín.

 
Letošního ročníku Premier Cupu se zúčastnilo 96 nejlepších žákovských družstev v České republice. Ty byly rozděleny do základních skupin, odkud vítězové postoupili do 3 semifinálových turnajů. Z tohoto semifinále vzešlo 8 týmů, které se zúčastnili republikového finále dne 17.10.2007 v tréninkovém středisku AC Sparta Praha na Strahově. Odtud měl pouze vítěz zajištěnu cestu na evropskou kvalifikaci ke světovému finále Premier Cupu 2007/08.

Cesta družstva FC VYSOČINA JIHLAVA začala v základním krajském kole 4.9.2007 na hřišti v Dobroníně. Tři vítězné zápasy posunuly chlapce z Jihlavy do semifinálového kola. Jednotlivé výsledky:

FC VYSOČINA – FC Slovan Havlíčkův Brod 4:0 - Kučera, Kliment, Štancl, Kavka
FC VYSOČINA – FC ŽĎAS Žďár n.S. 10:0 - Štancl 3, Masopust 2, Dvořáček 2, Hráček, Kučera, Kavka
FC VYSOČINA – Spartak Pelhřimov 1:0 - Kliment

Tři semifinálové turnaje se konaly v Praze na Strahově, v Kroměříži a v Humpolci. Žáci FC VYSOČINA byly zařazeni do posledně jmenovaného, který se odehrál 3.10.2007 za účasti 8 vítězných týmů ze základních kol. Turnaj se odehrál vyřazovacím systémem, ze kterého vzešli 2 finalisté, kteří měli zajištěnu účast na republikovém finále. Turnaje se kromě týmu FC VYSOČINA JIHLAVA zúčastnili FK AS Pardubice, FK Marila Příbram, FC Hradec Králové „A“ a „B“, SK Dynamo České Budějovice, FC Písek a SK MK Polička.

Jednotlivé výsledky:
čtvrtfinále: FC VYSOČINA – SK Dynamo Č. Budějovice 1:0 - Kavka
semifinále: FC VYSOČINA – FC Hradec Králové 2:0 - Hráček 2
finále: FC VYSOČINA – FK Marila Příbram 0:1

Porážka ve finále nic nezměnila na postupu FC VYSOČINA ze druhého místa na republikové finále. Nakonec se také ukázalo, že to byla jediná porážka a jediná obdržená branka jihlavských chlapců v průběhu celého turnaje.

Finálový turnaj o nejlepší žákovský tým v ČR se konal 17.10.2007 v tréninkovém centru AC Sparta Praha na Strahově za účasti 8 nejlepších družstev, která se probojovala ze semifinálových turnajů. Mezi největší favority patřila SK Sigma Olomouc, SK Slavia Praha a 1. FC Brno. Dále se zúčastnili FC Viktoria Plzeň, FC Hradec Králové, SK Motorlet Praha, FK Marila Příbram a naši chlapci z FC VYSOČINA JIHLAVA, kteří převážně navštěvují sportovní třídu při ZŠ Evžena Rošického v Jihlavě. Stejně jako semifinále se hrálo vyřazovacím způsobem, kdy jediná porážka znamenala konec nadějí na vítězství. Po fantastických výkonech dokázali hráči FC VYSOČINA zvítězit ve všech třech zápasech a bez jediné obdržené branky se stali překvapivými, ale naprosto zaslouženými vítězi celého turnaje.

Jednotlivé výsledky:
čtvrtfinále: FC VYSOČINA – 1. FC Brno 1:0 (0:0) - Šuta
semifinále: FC VYSOČINA – SK Slavia Praha 2:0 (0:0) - Šuta 2
finále: FC VYSOČINA – SK Motorlet Praha 2:0 (0:0) - Štancl, Šuta
Rozhodčí: Novák. Diváků: 300.
Sestava: Kotnour – Císař, Hráček, Caha – Kyzlink (29. Kliment), Kavka, Jahoda, Urbánek (35. Míka), Šuta (36. Kubík) – Štancl, Kučera (24. Prchal).

Vítězstvím v celém turnaji se jako nejlepší tým z ČR probojovali žáci FC VYSOČINA JIHLAVA na evropskou kvalifikaci, která se uskuteční v květnu 2008 v Turecku. Kromě nádherného poháru získali vítězové řadu věcných cen, fotbalové míče, novou sadu dresů a jako bonus sportovní vybavení od firmy NIKE v hodnotě 100 000,- Kč.


FC VYSOČINA JIHLAVA reprezentovali:
CAHA Jan, CÍSAŘ Petr, DOHNAL Vojtěch, HRÁČEK Lukáš, JAHODA Jaroslav, KAVKA Daniel, KLIMENT Jan, KOTNOUR Jan, KUBÍK Martin, KUČERA Jindřich, KYZLINK Tomáš, MASOPUST Lukáš, MÍKA Vojtěch, PRCHAL Matěj, ŠTANCL Martin, ŠUTA Radim, URBÁNEK Jan a VONÁSEK Jan.

Trenér: TVARŮŽEK Pavel
Asistent: KAVKA Stanislav
Vedoucí: KOTNOUR Václav

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu