19.10.2007, DENÍK - Ondrej Dudáš

Prodlužuji si vlastně kariéru a tyhle zápasy si užívám, říká veterán Macháček

Prodlužuji si vlastně kariéru a tyhle zápasy si užívám, říká veterán MacháčekJIHLAVA - S tím, že bude ještě chytat alespoň na druholigové úrovni, už moc nepočítal. Sedmatřicetiletý Libor Macháček ale v brance Jihlavy jasně dokazuje, že je stále pan gólman. „V současné době si vlastně prodlužuji kariéru a moc si to užívám,“ říká někdejší opora prvoligových Teplic.

 
 Počítal jste, že si ještě zachytáte alespoň druhou ligu?

Do Jihlavy jsem přišel jako trenér s tím, že bych v případě nouze zaskočil. Ale moc jsem s tím nepočítal. Teď ovšem nastala taková situace, která asi všechny překvapila, včetně mě.

Za áčko Jihlavy jste měl do té doby jeden prvoligový start z před dvou let v Mladé Boleslavi, kdy jste po vyloučení Rzeszota za čtvrt hodiny dostal tři góly. Vybavilo se vám to?

Absolutně ne, na tohle jsem nemyslel.

Dostal jste se do pozice, kdy trénujete gólmany, ale zároveň je svými výkony nepustíte do branky. Jak to vnímáte?

Takhle to vůbec neberu (smích). Dělám dál svou práci a kluky trénuju. Současný stav je daný různými okolnostmi. Prostě jsem dostal příležitost, prodlužuji si kariéru, kterou jsem vlastně nikdy oficiálně neukončil. Moc si to užívám.

...a od svého návratu do branky jste ještě nedostal gól...

Do každého zápasu jdu s tím, že se neohlížím, co bylo. Navíc vychytaná nula není vždycky jen zásluha gólmana, ale defenzivní prací celého týmu.

Vaším největším konkurentem bude asi zotavený Branislav Rzeszoto. Je už podle vás připraven chytat za A-tým?

Na zápase béčka jsem nebyl, ale vidím ho na tréninku, kde na mě působí velice dobře. Teď ovšem potřebuje odchytat nějaké zápasy. Za juniorku půjde i tento týden.

Čím si vysvětlujete, že v brance neobstál mladý Tulis?

Všechno se odvíjí od týmové hry. Někdy prostě brankáře nechají obránci ve štychu a on za góly nemůže. Někdy je to naopak. Petr v Jihlavě nemá lehkou pozici a rozhodli jsme se, že ho necháme chvíli odpočinout. On je ale vůči tlaku nesmírně odolný a i s tímhle si poradí. To je prostě život brankáře.

Fanoušci už delší dobu dávali najevo, že chtějí v brance vás. Vnímal jste to?

Věděl jsem o negativních ohlasech na Petra. Spekulace o tom, že bych měl jít do branky já, jsem ale nijak nepostřehl.

 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu