06.10.2007, Miroslav Fuks

Juniorské derby rozhodl jediný roh domácích

Juniorské derby rozhodl jediný roh domácíchJuniorka FC Vysočina prohrála již v páté utkání v řadě a nadále se bohužel propadá tabulkou. Tentokráte nejtěsnějším rozdílem podlehla „béčku“ 1.FC Brno, které zcela vyrovnaný zápas rozhodlo díky jedinému zahrávanému rohu. Naopak svěřenci trenéra Romana Kučery z deseti rohových kopů nevytěžili nic.

 
Brno BBrno B
10.kolo, sobota 6.10.2007, 10:15
1:0
(0:0)
FC Vysočina BFC Vysočina B
 
Góly: 75. Polák

Rozhodčí: Sedláček - Boček, Žádník

Ž.K.: Smutný - Kříž, Rabušic, Havránek, Chlup


Diváci: 137

Brno B: Bureš - Král, Jílek, Polák, Červinek, Musil (55. Smutný), Paděra, Schneider (83. Huška), Pleš (70. Vrtěna), Pacák, Lacko.
FC Vysočina B: Žejdlík - Benda, Havránek, Kříž (81. Borovský), Cihlář - Chmelík (55. Netrda), Hušbauer, Chlup, Vácha (71. Niederle) - Šamánek, Rabušic.
 

Komentář

Do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří si první velkou šanci vypracovali v 5. minutě, kdy se do vápna probíjel Pacák. Vysočina však poměrně brzy srovnala krok, když nejdříve svými akcemi zahrozil Hušbauer a ve 14. minutě krásně z 30 metrů vystřelil uzdravený Vácha, který nastoupil na postu levého záložníka. Největší šanci první půle přišla v 27. minutě. Pleš na sebe nalákal pozornost jihlavské obrany a nezištnou přihrávkou vybídl Lacka, který číhal mezi dvěma rozestoupenými obránci. Lacko si popoběhl s míčem a tvrdě vypálil. Jeho střelu však vyrazil Žejdlík konečky prstů. Míč ovšem dál padal do branky a jeden z obránců Vysočiny na poslední chvíli odvrátil první gól zápasu. Na druhé straně ve 33. vyzkoušel opět Burešovu pozornost střelou ze střední vzdálenosti Váchy. Brankář Brna s ní však neměl větší problém. Ofenzivně poskládaná sestava Jihlavy byla blízko ve 41. minutě, kdy došlo k velkému závaru v brněnském vápně. Rabušic se dostal k míči, jenže byl otočený zády k brance a než se stihl otočit, byla šance ta tam. Poté však centroval Benda a znovu Rabušic, tentokrát hlavičkou, mířil těsně nad.
Druhá půle byla neméně zajímavá a bojovná. Zahájil ji velice ostrý zákrok Poláka na Rabušice, který zaváněl penaltovou situací. Místo ní však byl pískán pouze roh. Navíc v 52. minutě došlo k dalšímu spornému zákroku v brněnské vápně, ovšem píšťalka sudího zůstala opět němá. Domácí byli blízko gólu v 54. minutě, kdy Schneider neproměnil velice slibnou příležitost, když nikým nehlídán za hranicí velkého vápna vybídl Žejdlíka k bravurnímu zákroku. První klíčový gól tak přišel v 75. minutě, kdy se po rohu Lacka dostal k míči v malém vápně Polák a zavěsil do sítě. Hosté se poté vrhli ještě více do ofenzívy s cílem vybojovat alespoň bod. Své kolegy starší dorostence však nenapodobili. Vyrovnání nepřinesla nečekaná střela Rabušice v 84. minutě, ani hlavička Šamánka v nastaveném čase.
„Máme obrovský problém se vstřelením branky. Tyto zápasy rozhoduje právě první gól a ten se nám nedaří zaznamenat. Přitom jsme podali dobrý výkon, vepředu jsme byli aktivní, dokázali jsme si vytvořit územní převahu, ale nakonec jsme odjeli s prázdnou. Nutně nyní potřebujeme přerušit nepříznivou sérii posledních kol a v dalším kole konečně zvítězit,“ uvedl po utkání trenér Kučera, který ocenil výkon gólmana Žejdlíka, který na podzim dostal první šanci v utkání MSFL.
 
Související odkazy:
On-line: ZDE

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu