21.09.2007, Miroslav Fuks

Vyrovnaný duel rozhodla sporná penalta

Vyrovnaný duel rozhodla sporná penaltaUtkání mezi dvěma regiony – Vysočinou a Slovácko – rozhodla hodně sporná penalta. Hosté se díky ní ujali vedení 0:1 a to dokázali přes snahu domácích udržet. Premiéra nového kouče Karola Marka na jihlavské lavičce tak skončila neúspěchem a podzimní krize Vysočiny tímto bohužel pokračuje.

 
FC VysočinaFC Vysočina
8.kolo, pátek 21.9.2007, 19:00
0:1
(0:1)
SlováckoSlovácko
 
Góly: 28. Činčala z pen.

Rozhodčí: Kocián - Kubáň, Čecháček

Ž.K.: Bartoš, Bayer, Mezlík - Kaspřák, Činčala, Šultes


Diváci: 1350

FC Vysočina: Tulis - Bartoš, Šedivý, Gebreselassie, Drga - Veselý, Bayer, Lovětínský, Cihlář (83. Čermák) - Mezlík - Simr.
Slovácko: Marek - Kaspřák, Šimáček, Ineman, Lysoněk - Racko (29. Šturma), Sloboda, Němčický (81. Eismann), Filipský - Činčala, Šultes (73. Vrba).
 

Komentář

Markova premiéra nebyla ničím ulehčena. K vyžlucenému Faldynovi a dlouhodobým marodům Kadlecovi, Malínkovi, Peškovi, Váchovi a Rzeszotovi se totiž před utkáním přidal stoper Suchý, kterého na hřiště nepustil natažený sval. Do obrany se tak musel stáhnout Gebreselassie a jeho plánované místo ve středu zálohy zaujal Bayer. Nový kouč splnil svá slova o změně rozestavění, v němž na své ideální a oblíbené pozici staženého útočníka nastoupil Mezlík, který tak doplňoval jediný hrot Simra. Výrazných změn doznala levá strana, kde Drga vystřídal Vepřeka, a poprvé na podzim v základní sestavě nastoupil Cihlář.
První půle nabídla vyrovnaný, bojovný a spíše defenzivní fotbal. Domácí si největší šanci vytvořili už ve 2. minutě, kdy se po volném přímém kopu z levé strany dostal do dobré příležitosti hlavičkující Gebreselassie, ale mířil vedle. Hosté poté začali získávat územní převahu, kterou ve 27. minutě zúročili v rozhodující gól. Po závaru v jihlavské vápně se míč dostal mezi Šedivého a Racka, náš stoper šel po míči do zbytečného skluzu a sudí po následném střetu k údivu diváků nařídil penaltu. Tulis sice vystihl směr Činčalovy střely, ale na polovysokou, prudkou a dobře mířenou střelu neměl nárok. „Můj skluz byl určitě zbytečný. Na druhou stranu se z mého pohledu rozhodně nejednalo o faul. Šlo o běžný souboj o míč, který jsem díky skluzu vybojoval a útočník po srážce spadl,“ řekl po utkání novinářům zklamaný slovenský stoper Šedivý.
Začátek druhé půle naznačil obrat k lepšímu. Do dvou slibných příležitostí se po centru Veselého dostal kanonýr Simr, ovšem v obou případech jeho pokusy stačili obránci Slovácka eliminovat. To samé platilo i po hodině hry. Brněnskou spolupráci načal pronikající Mezlík, který uličkou vysunul do úniku Simra, jenomže ten se k zakončení nedostal. Na druhé straně vystrašil Tulise Šultes. Jeho nádherný projektil jen těsně minul horní růžek jihlavské branky. Jinak však bylo Slovácko zcela neškodné a soustředilo se na ubránění nejtěsnějšího náskoku.
Vysočina byla nejblíže vyrovnání v 78. minutě, kdy Simr vybojoval míč uvolnil Veselého a ten našel před brankou volného Mezlíka. Ten bohužel míč netrefil ideálně a největší jihlavská šance zápasu tak skončila vedle pravé tyče. „Míč se mi svezl… Takovou šanci však musím proměnit. Opět se tak opakují předchozí zápasy, kdy z ničeho inkasujeme a poté se snažíme o změnu skóre. Dnes jsme určitě nepodali špatný výkon a minimálně po bodu jsme sahali,“ uvedl smolař Mezlík.
A když už v 83. minutě Gebreselassie po rohu hlavou konečně trefil branku a překonal i gólmana, vykopl míč z brankové čáry Ineman. Samotný závěr utkání už hosté bez větších problémů ubránili.

Související odkazy:
On-line: ZDE
Preview: Představujeme domácího soupeře – 1.FC Slovácko

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

Ze strany novinářů po utkání zazněl dotaz na trenéra Marka, proč za nepříznivého stavu nedal do hry dalšího útočníka Rabušice: „Nebyl jsem přesvědčen o tom, že by za nepříznivého stavu osmnáctiletý hráč přinesl do naší hry změnu. Simr byl po celé utkání velice platný, podržel míč a vytvářel šance. Nejsem zvyklý dělat harakiri a opouštět herní systém. I ofenzíva musí být kontrolovaná. Jednoho útočníka jsme chtěli doplňovat ze zadních pozic a Simr měl svým spoluhráčům vytvářet volný prostor. Mám pocit, že Simr by se s Rabušicem na hřišti spíše pletl,“ odpověděl nový jihlavský lodivod.
 
Zápasy
8.kolo | FC Vysočina - Slovácko | 0:1
23.kolo | Slovácko - FC Vysočina | 2:2
Související
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu