15.08.2007, Miroslav Fuks

Vysočina byla ve Žďáru blízko pohárové blamáže

Vysočina byla ve Žďáru blízko pohárové blamážeŽďárští fotbalisté nedarovali favorizované Jihlavě postup do III. kola Poháru ČMFS lacino. Vysočina si předpokládaný atraktivní pohárový duel proti 1.FC Brno musela tvrdě vybojovat. Dokonce v první půli doháněla vedoucí branku domácích a v úvodu druhé soupeře nechala vyrovnat. Nakonec však divizního soupeře zdolala 2:3 po brankách Lovětínského z penalty, Váchy a Simra, který tak odvrátil pohárovou blamáž. Branky domácích stříleli exjihlavští Karásek a Bratršovský

 
Žďár n. SázavouŽďár n. Sázavou
2. kolo, středa 15.8.2007, 17:00
2:3
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 15. Karásek, 48. Bratršovský - 31. Lovětínský z pen., 39. Vácha, 72. Simr.
Diváci: 750
Žďár n. Sázavou: Pospíchal – Odehnal (78. Sáblík), Heide, Šindelka, Řeháček - Chmelíček (73. Bojda), Bratršovský, Horák, Vomela - Karásek (73. Mašek), Zedníček
FC Vysočina: Tulis - Bartoš, Šedivý, Gebreselassie, Vepřek - Čermák (70. Veselý), Lovětínský, Mezlík, Cihlář (55. Faldyna) - Vácha, Rabušic (46. Simr)
 

Komentář

V zahajovací sestavě Vysočina došlo k avizovaným změnám. Místo lehce zraněného stopera Kadlece nastoupil Gebreselassie, do středu zálohy se místo něj posunul Mezlík, nový levý okraj vytvořili mladíci Vepřek a Cihlář a do útoku se postavila dvojka Rabušic – Vácha. Na straně Žďáru stálo hned několik exjihlavských fotbalistů, kteří v utkání sehráli velmi významnou roli. Ve středu zálohy hrál Bratršovský (52 zápasů za „áčko“ Vysočiny), ve stoperské dvojici Heide (6 startů v Gambrinus lize) a Šindelka (dorost FC Vysočina), v brance Pospíchal (druholigový náhradník s řadou zápasů v MSFL) a na hrotu Karásek (zápasy za juniorku).
Rozdíl dvou tříd nebyl zejména v první polovině úvodního poločasu patrný. Nadšeně hrající a bojující domácí byli schopní eliminovat technickou převahu Vysočiny a dokázali být nebezpeční i v ofenzívě. Jako první zahrozil v 10. minutě žďárský Zedníček, který dostal přihrávku za jihlavskou obranu, ale Tulise neprostřelil. O 5 minut později již byli domácí úspěšnější, když se po standardní situaci se dostal k míči Karásek, který dorazil míč za Tulisova záda. Poté si Vysočina uvědomila vážnost situace a převzala iniciativu. Většinu akcí táhla po stranách, ale často její snažení přerušovala píšťalka rozhodčího kvůli postavení mimo hru. Jindy Jihlavany zastavovali pozorní obránci Žďáru. V první velké příležitosti se objevil až ve 27. minutě vicemistr světa Cihlář, který jen o kousek přestřelil branku domácích. Hosté se kýžené vyrovnání dočkali v 31. minutě, kdy po faulu Šindelky na pronikajícího Váchu zahrával pokutový kop Michal Lovětínský. Svému bývalému spoluhráči z jihlavského dorostu Pospíchalovi nedal šanci a srovnal na 1:1. Vzápětí však mohl vedení na stranu Žďáru strhnout Horák, který běžel sám na brankáře Tulise, ale nepřekonal ho. Tlak a šance Vysočiny však pokračovaly. Po další neproměněné příležitosti Cihláře přišla vedoucí branka aktivního Vladimíra Váchy, který Pospíchala překonal střelou z patnácti metrů. Pojistka jihlavského vedení mohla přijít minutu před koncem první půle, kdy po sérii krátkých křížných přihrávek zakončoval ze strany pokutového území do odkryté branky Rabušic. Domácí gólman Pospíchal se však v poslední chvíli stihl vrátit do branky a gólu zabránil.
Místo očekávaného potvrzení fotbalové převahy přišel z pohledu Vysočiny v úvodu druhé půle šok. Ve 48. minutě zakončoval po krásné kombinaci do prázdné branky Bratršovský. Tulis neměl pražádnou šanci. To už byl na hřišti místo Rabušice Simr a v 55. minutě nastoupil další kanonýr Faldyna. K trvalé jihlavské převaze to však nevedlo a nadšeně hrající domácí před 750 diváky nadále drželi krok. Po několika šancích z křídelních prostorů přinesl hostům vysvobození střelec posledních dnů Pavel Simr. V 72. minutě se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Pospíchalovou brankou a míč uklidil do sítě – 2:3. Unavení žďárští fotbalisté se už na další odpověď nezmohli a favorit nakonec zápas dotáhl do očekávaného konce.
Největší ostuda v historii klubu však byla překvapivě blízko. Ovšem v poháru k obdobným dramatickým zápasům s překvapujícími výsledky dochází velice často a v tom je přeci jeho krása! Třetí kolo Poháru ČMFS, v němž nám bude za soupeře vítěz duelu Mutěnice – Brno, je na programu ve středu 26. září.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu