Narozen: 21. 7. 1994
<br>Post: záložník
<br>Výška: 177 cm
<br>Váha: 68 kg
<br>Tým: mladší dorost A
Kdy a kde jsi začal s fotbalem?
První tréninky proběhly v pěti letech v Lukách nad Jihlavou, pravidelně jsem začal chodit v šesti letech do přípravky FC Vysočina.
Projít mládeží FC Vysočina je určitě nelehká záležitost, když do klubu od žákovské kategorie přicházejí hráči z regionu a zvyšuje se konkurence. Jak jsi tuhle situaci zvládal?
Je pravda, že málo hráčů. kteří se mnou začínali v přípravce, došlo až do dorostu. Zvyšující se konkurence mi nevadila, naopak mi pomáhala k lepším výkonům.
Na jakém postu nastupuješ?
Obvykle nastupuji na postu krajního záložníka, ale tuto sezónu mě trenér Kučera využívá spíše jako krajního obránce.
Vrcholový fotbalisté mají před utkáním svůj rituál, máš i ty nějaký?
Na žádný jsem zatím nepřišel.
Správný fotbalista má svůj hráčský vzor, jaký je tvůj idol?
Můj největší vzor je John Terry a z ofenzivních hráčů Lionel Messi.
A kdo je tvým oblíbeným hráčem v FC Vysočina? Chodíš pravidelně na zápasy „áčka“?
Zatím jsem si nenechal ujít žádné utkání, na zápasy chodím pravidelně. Mými oblíbenými hráči jsou Matěj Vydra a Gabriel.
Určitě fandíš i nějakému zahraničnímu fotbalovému klubu, prozradíš nám ho?
Jsem velký fanoušek londýnské Chelsea.
Každý fotbalista má nějakou slabinu. Přidáváš si po tréninku, pracuješ na sobě individuálně?
Chodím celkem pravidelně běhat, občas si doma zaposiluji.
Určitě bys to chtěl ve fotbale někam dotáhnout, máš nějaké cíle?
Mým snem je určitě si někdy zahrát anglickou Premier League.
Postihlo tě během tvé fotbalové kariéry nějaké závažné zranění?
Žádné velké zranění mě zatím nepotkalo, ale nechci to zakřiknout
Máš s fotbalem spojený nějaký speciální zážitek – podařený zápas, turnaj, velký úspěch, veselou historku apod.?
Hezké vzpomínky mám například na Kouba Cup, kde jsme s krajským výběrem obsadili výborné 3. místo.
Velkým zážitkem byl také loňský turnaj ve francouzském Marseille, kde jsme na mezinárodním turnaji prohráli až ve finále a skončili na 2. místě.
Díky za rozhovor

Pokračovat na další článek: