13.04.2007, Miroslav Fuks

Vysočina si drtivým vítězstvím zvedla pošramocené sebevědomí

Vysočina si drtivým vítězstvím zvedla pošramocené sebevědomíDůležitý domácí duel o sebevědomí Vysočina proti Vítkovicím zvládla. Nastřílela čtyři góly, pošramocené sebevědomí si skutečně zvedla a připsala si tolik potřebné tři body. Tolik výčet plusů. Zápas bohužel přinesl i mínusy v podobě nepřesvědčivé hry a především zranění brankářské jedničky Branislava Rzeszota, který musel střídat s natrženou či dokonce přetrženou achilovkou.

 
FC VysočinaFC Vysočina
21.kolo, pátek 13.4.2007, 19:00
4:0
(2:0)
VítkoviceVítkovice
 
Gól: 40. a 55. Svoboda, 42. Faldyna, 50. Rabušic

Rozhodčí: Drábek - Slavík, Vysloužil

Ž.K.: Veselý - Mikulenka, Jandík


Diváci: 1750

FC Vysočina: Rzeszoto (29. Tulis) - Veselý, Šourek, Kadlec, Drga - Svoboda, Lovětínský, Vladyka (82. Gorol), Cihlář - Faldyna, Rabušic (71. Šamánek)
Vítkovice: Vaclík - Černý (80. Hejdušek), Cverna, Hromkovič, Mikulenka (64. Třasák) - Valášek, Motyčka, Švec, Novák - Jandík, Kroker (59. Kozačuks)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Trenér Milan Bokša do sestavy nemohl zařadit zraněného Baláže a navíc ani Malínka, kterému vystavil delší stop přetržený křížový vaz. Naopak se do středu zálohy vrátil Lovětínský. Absenci Malínka vyřešil zařazením Drgy na levý kraj obrany a posunutím Cihláře do zálohy. K poněkud překvapivé změně došlo na pravé straně, kde na beku nastoupil Veselý, do zálohy se stáhl Svoboda a v útoku si premiéru v základní sestavě odbyl Rabušic.

Jihlavští do zápasu nastoupili s vědomím nutnosti zvítězit a tento psychický balvan se na hře mužstva výrazně projevoval. Vlastně až do vstřelení úvodního gólu, který padl ve 40. minutě, hráči Vysočiny kupili nepřesnosti a hra byl dost neurovnaná. Domácím sice nešlo upřít snahu, ta však byla dosti křečovitá. Naopak hrozili hosté. Už v 6. minutě se dostal do velké šance Kroker, ale koncovku vůbec nezvládl. V minutě 14. nebezpečně hlavičkoval těsně nad Jandík. Z příležitostí Vysočiny stojí za zmínku pouze šance Faldyny po centru Veselého. Z jihlavského pohledu byla velmi důležitá 28. minuta, kdy při výskoku na vysoký míč zranil brankář Rzeszoto. Diagnóza po zápase hovořila o natažené či natržené achilovce. Do brány se tak poprvé v tomto ročníku II. ligy postavil Petr Tulis. Ten už ale moc práce neměl. Ve 39. minutě přišlo jihlavské vysvobození. Lovětínský rozehrál trestný kop překvapivě na Svobodu volně stojícího na velkém vápně a ten bombou poslal odrazem o břevno Vysočinu do vedení. Navíc o tři minuty později to bylo už 2:0. Trestný kop tentokrát z levé strany rozehrál Vladyka a Faldyna hlavou překonal brankáře Vaclíka podruhé. Jihlava se uklidnila a těsně po přestávce navázala na předpoločasovou kanonádu.

V 50. minutě vběhl do uličky mezi beky mladíček Rabušic a zakončil mazáckým obhozením brankáře. Hrůznou sedmnáctiminutovku Vítkovic završil znovu Svoboda po centru z levé strany a parádní narážečce na jeden dotek. Zápas se poté pouze dohrával. Domácí se pokoušeli o vstřelení dalších branek, ale jejich akce končily na zatažené obraně Vítkovic, která z Jihlavy nechtěla odjet ještě s větším debaklem.

Preview: Představujeme domácího soupeře - FC Vítkovice

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | Vítkovice - FC Vysočina | 2:1
21.kolo | FC Vysočina - Vítkovice | 4:0
Související
Média
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu