04.08.2006, Jakub Mezlík

Vysočina na úvod vítězně

Vysočina na úvod vítězněUtkání začala Vysočina náporem, přesto to byli hosté, kteří se dostali do vedení. Petr Faldyna ale dvěma góly ještě do poločasu otočil a zadělal tak na vítězství Vysočiny. To ještě ve druhé půli potvrdil Cihlář a Jihlava si tak v prvním ligovém utkání připisuje tři body za výhru 3:1.

 
FC VysočinaFC Vysočina
1.kolo, pátek 4.8.2006, 19:00
3:1
(2:1)
Ústí nad LabemÚstí nad Labem
 
Branky: 35. a 43. Faldyna, 75. Cihlář - 29. Sedlák. ŽK: Lovětínský, Bartoš - Fürbach, Fousek.
Diváci: 1114
FC Vysočina: Rzeszoto - Bartoš, Kadlec, Drga, Šourek - Cihlář (80. Malínek), Lovětínský, Vladyka, Veselý (67. Demeter) - Peteřík (88. Vácha), Faldyna.
Ústí nad Labem: R. Novák - T. Novák, Hanzlík, Fürbach, Džuban - Martykán, Sedlák, Zoubele (71. Mašanský), Fousek (82. Hruška) - Ohněník, Karlík.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Fotbalisté Vysočiny zvládli první nelehký krok k návratu mezi elitu. V úvodním dějství druhé nejvyšší soutěže porazili na vlastním stadionu loňský třetí tým soutěže Ústí nad Labem 3:1. Vítězství je o to cennější, že naši hráči dokázali během čtrnácti minut otočit vedení hostí.

Za neustálého hustého deště nabídla druholigová premiéra kvalitní a pohledný fotbal. Jihlava splnila předsezonní slib a prezentovala se útočnou hrou. Už ve 3. minutě se Faldyna radoval z gólu, ten mu ale sudí pro ofsajd neuznal. O chvíli později rychlý Peteřík místo střely volil pouze přihrávku. Po úvodním dvacetiminutové převaze Vysočiny však zahrozili hosté. Nejdříve Ohněníkovi zabránil v radosti gólman Rzeszoto, ovšem ve 28.minutě se po rychlé akci přesně k tyči trefil Sedlák. Nepříznivý průběh zápasu však svěřence trenéra Bokši nezlomilo a vyprovokovalo k ještě větší aktivitě. V 39. minutě kopal Lovětínský roh a z následného závaru dorážel do prázdné brány nejlepší střelec loňské II. ligy Petr Faldyna. Tentýž útočník o osm minut později využil odraženého míče na hranici šestnáctky a levačkou obstřelil obránce přesně k pravé tyči Novákovi branky.

Do druhé části Vysočina vstoupila s velkou snahou vstřelit třetí pojišťovací gól. Z tlaku však nezapršelo a hra se vyrovnala. Ústečtí začali hrozit zejména ze standardních situací a domácí využívali každé příležitosti k rychlým brekům. V 75. minutě dostihl střídající navrátilec Michal Demeter, který nastoupil netradičně na postu pravého záložníka, zdánlivě ztracený míč a od brankové čáry milimetrovým centrem našem mladíka Cihláře. Ten přesnou hlavičkou nedal gólmanovi hostí šance a svůj druholigový debut oslavil premiérovou brankou. O zápasu se zdálo být rozhodnuto, přesto Ústí ještě dokázalo zahrozit ze standardní situace, ovšem famózní zákrok Rzeszota byl proti. V závěru ještě mohl zvýšit střídající Vácha, ale po sólu poslal míč mimo tyče.


 
Zápasy
1.kolo | FC Vysočina - Ústí nad Labem | 3:1
16.kolo | Ústí nad Labem - FC Vysočina | 0:1
Související
Média
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu