09.05.2018, Juniorskaliga.cz

Juniorka v Plzni ztratila dvougólové vedení

Juniorka v Plzni ztratila dvougólové vedeníJuniorský tým FCV v Plzni odehrál velmi dobrou první půli, v níž díky trefám Pavla Svobody a Tomáše Smejkala už ve 25. minutě vedl 0:2. Bohužel, druhý poločas náležel domácímu celku a tak se zrodila asi zasloužená remíza 2:2.

 
PlzeňPlzeň
5.kolo, středa 9.5.2018, 12:30
2:2
(0:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 51. Suchý, 80. Selnar – 19. Svoboda (pen.), 25. Smejkal
ŽK: 52. Pek, 60. Pihrt – 7. Kolář
Rozhodčí: Berka – Blažej, Myška
Diváci: 80
Plzeň: Sváček – Čihák, Pihrt (71. Selnar), Pek J. (81. Petr), Kadar, Ryška, Řezáč (67. Šulc), Pavlík, Pek O., Arzberger (86. Holík), Suchý.
FC Vysočina: Kolář – Vrzal, Beseda, Vašíček, Průša – Matulka (87. Časta), Smejkal (60. Šteffl), Fikar, Mašić (46. Lorenc) - Svoboda (69. Trojánek), Turyna.
 

Komentář

Domácí nezačali utkání pátého kola nadstavbové skupiny B zle, své akce se jim ale nedařilo přeměnit v gólové šance. To Jihlava na druhé straně školila z efektivity. Při každém brejku Vysočiny visela ve vzduchu úvodní branka utkání a nakonec se hosté také dočkali. S první hlavičkou Turyny i dalším přečíslením soupeře si ještě brankář Sváček poradil, při úniku Svobody s Mašičem ale domácí obránci ve vlastním vápně faulovali. Sudí Berka nechal sice Mašiče akci zakončit a zdálo se, že nařídí jen odkop od branky, vzhledem k přítomnosti videorozhodčího ale ještě došlo k přezkoumání celé situace a nakonec z toho byl pokutový kop pro hosty. Ten bez větších potíží proměnil Pavel Svoboda. Sváček šel ke své levé tyči, zatímco balon zamířil na druhou stranu. Jednogólový náskok hostů ale dlouho netrval. Hned po šesti minutách přišla další šance Jihlavy a další branka. Domácí obránci nedokázali ve vápně včas a s dostatečným důrazem přistoupit k Mašičovi. Ten se mohl dvakrát otočit kolem dokola než našel volného Tomáše Smejkala, po jehož střele se Jihlava ujala dvoubrankového vedení. Právě Smejkal mohl po dalších deseti minutách viktoriánům ještě trochu přitížit, svůj nadějný samostatný únik ale nedokázal přesně zakončit. Pod tlakem vracejícího se obránce pálil z poměrně velké dálky a ve sprintu vysoko přestřelil.

Plzeň dokázala využít kýžené pauzy a do druhé půle už nastoupili Západočeši jako vyměnění. Vysoká aktivita hned od úvodních minut přinesla gól na 1:2. Dostatek prostoru dostal na ose hřiště Martin Suchý, který se povedenou kličkou zbavil svého obránce a tvrdou střelou z hranice pokutového území prostřelil Koláře v brance Jihlavy. Viktorii odměna v podobě vstřelené branky jen více namotivovala do dalších minut. Přesto to byli hosté, kteří mohli odpovědět gólem. Turyna se prosmýkl po pravé straně a před brankou hledal v přečíslení volného Svobodu, míč k němu ale přes pozorného stopera domácích nedostal. V dalším úseku hry oba týmy několikrát prostřídaly a hra se trochu rozkouskovala, stále to ale byli domácí, kteří měli herní převahu a i přes standardní situace drželi Koláře neustále ve střehu. Nakonec se dočkali vyrovnání v 80. minutě, kdy se trefil skákavou střelou z dálky střídající Jakub Selnar. Na jeho parádní ránu byl Kolář krátký a najednou se Jihlava začala bát i o bod za remízu. Hned po dvou minutách měl na hlavě třetí gól Viktorie další žolík Pavel Šulc, míč ale nedokázal hlavou usměrnit za Koláře, nýbrž jej jen vrátil na malé vápno, odkud jej rozhozená hostující obrana i se štěstím dokázala odvrátit do bezpečí. S dalšími centry domácích už si hráči Vysočiny poradili a zápas dovedli k remíze 2:2.

Ohlasy trenérů

"Pokud v první půli neproměníme další velké gólové příležitosti a soupeři po hrubé chybě nabídneme návrat do zápasu, tak nemůžeme pomýšlet na vítězství. Navíc domácí byli ve druhém dějství lepším celkem," uvedl po utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
4.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 1:2
18.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu