07.08.2017, Miroslav Fuks

Juniorka splnila úlohu favorita na půdě Třince

Juniorka splnila úlohu favorita na půdě TřinceTým FC Vysočina se dnes ve 2. kole Juniorské ligy představil v Třinci. Jihlavští mladíci splnili úlohu favorita a zvítězili po zásluze 0:2 (0:1). Branky vstřelili Pavel Svoboda z penalty a Filip Novotný.

 
TřinecTřinec
2.kolo, pondělí 7.8.2017, 13:00
0:2
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 37. Svoboda (pen.), 75. Novotný
ŽK: 36. Samiec, 43. Potůček – 84. Pecháček
ČK: 58. Potůček (TRI)
Rozhodčí: Mrázek – Kotík, Horák
Diváci: 50
Třinec: Kubik – Markiefka, Lanc, Potůček, Chloň (82. Stříž) – Zahaluk (64. Ceniga), Samiec, Tobiáš, Lasota (75. Wilk) – Šarudi (46. J. Cieslar), Kvapil (46. Nieslanik).
FC Vysočina: Soukup – Vašíček, Rychetník, Vedral, Novotný – Kolčava, Svatík (64. Fikar) – Pecháček, Smejkal, Průša (64. Časta) - Svoboda.
 

Komentář

Domácí fotbalisté už od úvodních minut nestíhali. První větší šanci Jihlavy měl ve 12. minutě Smejkal, ale střelou na vzdálenější tyč neuspěl. O šest minut později zakončoval po rohovém kopu Svoboda, ani on ale Vysočinu do vedení poslat nedokázal. Třinečtí na chvíli dokázali tlak soupeře otupit, ovšem ve 36. minutě se všechno sečetlo do jednoho. Samiec v pokutovém území nedovolené poslal k zemi Svobodu, což znamenalo jediné – pokutový kop. K tomu se postavil sám faulovaný Pavel Svoboda a nemýlil se - 0:1. Velmi aktivní Svoboda byl vidět ještě v závěru první půle. Opět po centru parťáka Průši měl ideální prostor pro hlavičku, ovšem přiťukl míč ještě lépe stojícímu Pecháčkovi, který ovšem brankovou síť trefil jen zvenčí.

Svoboda a Smejkal, tato dvojice hrozila i po přestávce. Gólman Třince Kubik ale obě jejich nebezpečné akce zneškodnil. Když v 58. minutě druhou žlutou kartu uviděl třinecký Potůček, bylo s domácími zle. Šance na body se v kombinaci s chabým výkonem a dohráváním v oslabení razantně snížila. A v 75. minutě pohasla úplně. To Filip Novotný přízemní střelou prostřelil Kubika podruhé - 0:2. Skóre se mohlo měnit i v závěru, Novotnému ale střela z nějakých pěti metrů hodně ulétla.

Ohlasy trenérů

„V první půli jsme herně dominovali a vytvořili jsme si velké množství gólových příležitostí. Tři nebo čtyři byly vysloveně stoprocentní, ovšem při zakončení jsme nebyli dostatečně šťastní či kvalitní. Zasloužené branky jsme se dočkali až z penalty za sražení Svobody. Sám faulovaný ji vzápětí proměnil. Ve druhé půli jsme šli s výkonem dolů a už jsme se nedostávali do takové spousty šancí. Pořád jich však bylo dost. Zápas zhruba po hodině hry upadl do průměru, neboť byl vyloučen domácí hráč. Na 0:2 zvýšil opět výborně hrající Novotný. Pochválit však chci celý v tým v čele s velmi dobře fungující obranou,“ řekl po utkání trenér Pavel Procházka.
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu