04.11.2017, Redakce

Vysočina si vyšlápla na čtvrtý Liberec!

Vysočina si vyšlápla na čtvrtý Liberec!Vysočina do zápasu s Libercem nastoupila s odhodláním dostat se z posledního místa a zaskočit favorita. Do vedení se aktivně hrající Jihlava dostala už v 5. minutě zásluhou Krejčího. Hosté se sice v polovině prvního poločasu dočkali vyrovnání, ale domácí měli dnes na své straně Jana Závišku. Ten při svém debutu v základní sestavě ještě do poločasu vstřelil dvě branky a tím vystřelil pro Vysočinu tři důležité body. Vysočina dokonala překvapení a porazila Liberec 3:1 (3:1)!

 
FC VysočinaFC Vysočina
13.kolo, sobota 4.11.2017, 15:00
3:1
(3:1)
LiberecLiberec
 

Góly: 6. Krejčí, 36. Záviška, 38. Záviška – 24. Graiciar.
ŽK: 23. Keresteš, 41. Krejčí, 49. Vaculík – 27. Potočný, 80. Karafiát.
ČK: 85. Potočný.
Rozhodčí: Marek – Pochylý, Dobrovolný.
Diváci: 2063
FC Vysočina: Hanuš – Fulnek, Tlustý, Krejčí, Keresteš – Nový, Vaculík (80. Zoubele) - Záviška, Dvořák, Popović (86. Daníček) – Ikaunieks (90+2. Urblík). Náhradníci: Rakovan – Kryštůfek, Pecháček, Smejkal.
Liberec: Kolář – Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr (84. Voltr) – Bosančić, Kulhánek, Potočný – Ševčík (72. Folprecht), Graiciar, Hybš (59. Pulkrab)
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu v Mladé Boleslavi učinil dvě změny v sestavě, když místo Kryštůfka a Urblíka nastupují Keresteš a Záviška. Zároveň však na méně tradiční pozice zařadil Nového a Fulneka.

Vysočina do bitvy proti favoritovi vstoupila velmi aktivně. Ve 4. minutě po přihrávce od Fulneka pálil Ikaunieks, ovšem přestřelil. V 5. minutě Nový zahrál rohový kop na zadní tyč na Keresteše, jenž balón vrátil na malé vápno na Krejčího, jenž otevřel skóre utkání – 1:0. Vysočina byla dál v tlaku, z levé strany v osmé minutě šel sám na gólmana Liberce Popovič, ale mířil nad branku. O jedenáct minut později mohl svou stávající sbírku pěti ligových gólů v této sezoně rozšířit Ikaunieks, ale proti byl Kolář, který jeho střelu po nahrávce od Nového dokázal vyrazit nohou. Liberec po 20 minutách opticky vyrovnal hru a ve 24. minutě dotáhl jednobrankovou ztrátu. Potočný našel centrem na zadní tyči nepokrytého Graiciara a ten se hlavou nemýlil – 1:1. Ve 28. minutě Popović našel centrem Závišku a jeho hlavičku dokázal Kolář vyrazit. Po půlhodině Kolář své spoluhráče znovu podržel, když přečetl nájezd Keresteše, kterého vysunul Vaculík. O dvě minuty později zase Hanuš, který vychytal pokus Potočného. Pak ale přišly velké chvíle pro záložníka Závišku, který v lize debutoval v základní sestavě. V 36. minutě jej v náběhu za obranou našla chytrá přihrávka Dvořáka, Záviška si obhodil libereckého gólmana a dal do odkryté sítě svůj první gól v nejvyšší soutěži – 2:1. O tři minuty později zleva unikl Ikauniekse a ve vápně našel přesným centrem Závišku, který z voleje přidal druhou trefu – 3:1!

Druhé půle byla ve znamení marného libereckého dobývání koncentrované obrany a neúspěšných brejků domácích. V 52. minutě unikající Ikaunieks oslovil ke střele Nového, ale ten branku z první minul. Po hodině hry Potočný z úhlu napálil centrovaný míč před branku, ale žádný hráč v bílém jej do sítě nedotlačil. Hosté byli blízko snížení i v 70. minutě, kdy Kulhánek našel rozběhnutého a tísněného Graiciara, ten ale hlavičkoval nad bránu. V 78. minutě si Potočný naběhl na přetažený centr, střílel pohotově, ale jen do boční sítě. V 82. minutě Záviška vysunul mezi stopery Ikauniekse, jenž se protlačil ke střele, ale ta letěla mimo tři tyče. V závěru byl po druhé žluté vyloučen Potočný a tlak Liberce tím otupil. Vysočina tak se Slovanem bodovala potřetí za sebou a potvrdila, že doma hraje mnohem lépe než venku. Na svém stadionu získala všech deset dosavadních bodů.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Liberec | 3:1
27.kolo | Liberec - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu